Здравейте колеги!
Имам следният проблем,който взе да се случва по-често и то само лятото.При по-дълъг път се включва зумера и лампата на маслото започва да свети като луда!Това става в повечето случаи,когато е горещо,на баир...Понякога го прави и на равен път.Спирам,гася двигателя и продължавам,никакви индикация за предната ситуация.Днес ми замериха налягането на датчика за високо налягане.При 2000 оборота показа налягане 1,5 бара,при което ми бе казано,че трябвало да се сменят лагери на коляновия вал и така нататък.Тук ми се струва,че бая ще се изръся пак :)!Маслото е скоро сменено/мотул 15w40/.Винаги съм слагал 15W40!Някой да се е сблъсквал с този проблем ?
Golf 3 1.6 mi AEA -проблем с зумера на маслото
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Golf 3 1.6 mi AEA -проблем с зумера на маслото
Ето ти цени по подобен ремот от преди няколко години.И само със смяна на лагерите работата ще е никаква.Трябва да се шлайфа и коляновия вал,и да се сменят гарнитури семерини и т.н.Щом все още лампата свети само понякога-може да я караш още с ново по-гъсто масло 20W50,или на сегашното да сложиш добавка за сгъстяване на маслото.Ако след това лампата не светва,ще може да отложиш ремонта за около година-две.Успех и 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Като ще сменяш лагери колянов вал, смени и биелните, тъй и тъй ще отваряш мотора! Смени си също и сегментите, че да имаш поне завършен основен ремонт, и /почти/ нов двигател!
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Малииии,прирева ми се
А като ориентир за цени ?

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Извинявай,но съм забравил горе да сложа линка
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=116872&start=15
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=116872&start=15
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди да отваряш -измери компресията в цилиндрите.
По-евтино ще ти излезе да свалиш картера и да почистиш цедката ,ако не е замърсена тогава сменяш маслената помпа. Мисля ,че задвижването и е с верига.Първо сваляш броиш зъбите и тогава нова /или с твоята в магазина/
По-евтино ще ти излезе да свалиш картера и да почистиш цедката ,ако не е замърсена тогава сменяш маслената помпа. Мисля ,че задвижването и е с верига.Първо сваляш броиш зъбите и тогава нова /или с твоята в магазина/
Последна промяна от kris11 на Съб 12 сеп 2015 8:43, променено общо 1 път.
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Преди да отваряш -измери ком,пресията в цилиндрите.
По-евтино ще ти излезе да свалиш картера и да почистиш цедката ,ако не е замърсена тогава смениш маслената помпа. Мисля ,че задвижването и е с верига.Първо сваляш броиш зъбите и тогава нова /или с твоята в магазина/
Да разбирам ли,че има и друг вариант /маслена помпа /,освен горепосочените консумативи,които би трябвало да се сменят?То трябва да се провери в сервиз,ама все пак да попитам :)Доста съм се наигравал ,казват ти едно,излиза съвсем друго !
За протокола : преди 2 години имах проблем с компресията в цилиндрите.Последва шлайф на главата,чисто нови клапани,водачи...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
спази последователността както съм писал - не мога да гадая на непознат автомобил. Дай данни от компресията.
На АЕЕ имах присвятваш лампа на мслото -минах през помпата, не помогна , свалих главата и продухах маслените магистрали.От главата нищо, от блока изплю 1 парченце като от гарнитура .След това няма присветван на лампата.
На АЕЕ имах присвятваш лампа на мслото -минах през помпата, не помогна , свалих главата и продухах маслените магистрали.От главата нищо, от блока изплю 1 парченце като от гарнитура .След това няма присветван на лампата.
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарско за съветите 

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
колега след смяната на маслото ли се появи този проблем? възможно ли е вместо масло да са ти сипали някое подобие на масло.
преди да отваряш двигателя може да го смениш маслото отново.
преди да отваряш двигателя може да го смениш маслото отново.
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Това за първи път ми го направи преди около 3 години,и то само когато има някаква адска жега! А иначе маслото го сменям всяка година...на три различни марки ми го прави !
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като я взех мойта го играх тоя филм,сменях 3-4 марки масло през 3,4и5хил.км.Накрая улучих на оригинално масло и вече 6та година няма лампи няма зумери,да не чуе оня рогатия.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът не е в зумера, а в налягането на маслото. Нови лагери - основни и биелни, но да се премерят поне биелните шийки, да не се наложи шлайф на вала. Маслената помпа се отваря и се мери луфта на колелата, ако е голям - нова помпа.
Ако мотора гори масло - сменяй и сегменти.
Всичко друго е ала-бала.
Ако мотора гори масло - сменяй и сегменти.
Всичко друго е ала-бала.
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко ми е ясно какво евентуално трябва да се направи,само че днес например, при преход Бургас-Русе,Русе-Бургас,без забележка колеги!Няма лампи,няма зумери,всеки път си карам по един и същ начин 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При висока външна температура и по-голямо натоварване на мотора маслото вдига по-висока температура. Заради износване и повишени луфтове налягането пада и ти писва зумерчето.
Какво бих направил аз. Колата е достатъчно стара, за да наливаш пари в ремонт. Няма да я настъпвам в жегата, за да не пада налягането на маслото,така мотора ще изкара до скапването на колата и до моргата.
Другият вариант - есента сменяш маслото и в началото на лятото слагаш сгъстяваща добавка. Как ще се отрази - божа работа.
Какво бих направил аз. Колата е достатъчно стара, за да наливаш пари в ремонт. Няма да я настъпвам в жегата, за да не пада налягането на маслото,така мотора ще изкара до скапването на колата и до моргата.
Другият вариант - есента сменяш маслото и в началото на лятото слагаш сгъстяваща добавка. Как ще се отрази - божа работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”