Golf 4 2001 г. 1.9 TDI ASZ Не се включва климатроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Golf 4 2001 г. 1.9 TDI ASZ Не се включва климатроника

Мнениеот nikolay80 » Съб 14 юни 2014 16:08

Здравейте.Купих наскоро един Голф 4 2001г 1.9ТДИ ASZ мотор и сега като се стопли установих ,че не включва климатика. Първото беше да го закарам за дозареждане с фреон, оказа се обаче че фреон има. След това проверих бобината на съединителя на компресора и тя си работи. По форуми четох за този модул който се намира под акумулатора и за пресостата. Пробвах с два други модула и два пресостата и не включва пустия му климатик и това е. Ако имате някаква идея какво още да проверя пишете. На Вагком грешки няма никакви. Единственото което ми прави впечатление и което не намирам за нормално е, че като пусна онборд диагностиката която се изобразява на дисплея на климатроника на канал 45 което трябва да е температурата на антифриза на двигателя ми показва -99 градуса. Нямам идея това дали климатроника го взима под внимание изобщо.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Проблем с климатроник на Голф 4

Мнениеот vanesto » Съб 14 юни 2014 20:53

Провери ли бушоните, които са в кутийката над акумулатора?

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Съб 14 юни 2014 23:44

Първото което погледнах още като започвах да я гледам бяха тези бушони.И отварям гледам здрави са и трите.И днес след като писах темата и изчетох още сума ти неща из нета за този климатроник ,и няма какво друго да е ,и отивам да гледам пак тези бушони и ги вадя един по един и.. :eek :eek :eek .Единия бушон здрав ,но отдолу краката му нагорели целите.Зачистих бушона и леглото му и :biggrin :biggrin :biggrin Климатроника си бачка.Направо в егати филма ме вкара този бушон :screwy

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 15 юни 2014 7:10

Е някой път така се получава, трябват повече заклинания :censored2 и :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 15 юни 2014 11:17

Смени си буошниерата със здрава така, скоро ще имаш същия проблем ;) .Нагарят контактите в самата бушониера и спират да правят контакт с предпазителя и започва да грее. Колкото повече грее, толкова по-зле става. Вадиш, чистиш, всичко е ок примерно месец,два,три и после пак същото. Когато е прецакана тази връзка, перките не тръгват и при загряване на колата т.е. може да я прегрееш. Прегледай и перките - ако някоя е износена (има луфт или се върти трудно), харчи повече ток и съответно предпазителя нагаря още по-бързо.
:beer

Потребителски аватар
AlexanderBorisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AlexanderBorisov » Пет 18 ное 2016 22:11

Здравейте колеги, ще използвам темата, защото съм с абсолютно същия проблем, но при мен вс споменато до тук е изправно и неработи. Единственото което ме притеснява е показанията на 45 канал на селф диагностиката...така и не намерих отговор на въпроса защо показва -99 градуса. Температурния ми датчик на мотора е сменен. Ако някой може да помогне ще съм благодарен.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 19 ное 2016 10:38

Защото някой от датчиците за външна Т е "изпрегнал".
На диагностиката ще го видиш кой е.
Най-вероятно проблем са кабелите към съответния датчик.Скъсано,замасило и т.н.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”