смених амортесьорите.......

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

смених амортесьорите.......

Мнениеот gotin_83 » Вто 08 май 2007 18:33

смених ги може и да съм направил глупост но все пак да питам предложиха ми в магазина тампони за макферсона на феби само че за пасат и като четох в другите теми един колега беше споменал за тампони с зелени петна по тях че били хубави и се оказа че тези пасатовите имат такива петна по принцип са малко по високи от голфовите другия вариант ми беше тези лем.......дер само че голфови та компа ми беше развален и неможах да питам и взех пасатовите сбъркал ли съм или не :dontknow: а и междо другото как се разбира дали тампона на макферсона си е отишъл защото тези които ги свалих не са скъсани

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Вто 08 май 2007 18:59

износения тампон/горен на макферсона със лагерчето/ не се къса а само провисва или /и смазва лагерчето , нормалния не стърчи повече от около 1 - 1,5см над ботуша , освен това става и мек и се огъва лесно и клати предницата
за пасатовите не знам дали стават на голф
препоръчаха ми от кънтри - били са по здрави

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 08 май 2007 19:08

Аз си го карам моя със пасатови и не правя разлика всичко е нормално. :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 08 май 2007 19:12

Като вдигнеш колата и ако гумата има луфт като я вдигаш на ръце значи тампоните са започнали да увисват.

Аз също съм с ФЕБИ за пасат... за сега ( 2 месеца ) държат... въпреки че шайбата седи пак доста на високо.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Вто 08 май 2007 19:38

за да се намали клатенето - увеличи стабилността -може да се сложи гумена подложка между ботуша и горната чашка която спира макферсона да слиза надолу - има ефект

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: смених амортесьорите.......

Мнениеот dobrin » Вто 08 май 2007 20:25

gotin_83 написа:...

Толкова ли е трудно да се ползват препинателни знаци? Целият ти пост е едно изречение. Постарай се малко следващия път...

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: смених амортесьорите.......

Мнениеот scirocco gt » Вто 08 май 2007 20:45

dobrinb написа:
gotin_83 написа:...

Толкова ли е трудно да се ползват препинателни знаци? Целият ти пост е едно изречение. Постарай се малко следващия път...

Ето и помагало :wink: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45700

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 08 май 2007 21:57

Смених тампоните предната събота,при мен започна да тропа предницата като минавам през малки неравности или камъчета,през по големи дупки или неравности нямаше проблем,прегледах всичко отпред по ходовата част и всичко беше здраво а тропането го имаше ....вдигнах предната гума да провисне в въздуха и разклатих ботуша на амортисиора и горния край мърдаше 1 см. направо хлопаше.....разбити лагерчета особено на десния тампон.....след смяната изчезна тропането ,вървенето стана по-стегнато и доста съм доволен защото първоначално бях решил че тропа рейката !!!Мойте оригиналните тампони изглеждат супер в сравнение с новите някакви немски но като ги погледнеш над ботуша старите поддават с сантиметър и половина повече от новите !!

Потребителски аватар
crazzy
Автомобил: VW Passat B7 Ecofuel
Двигател:

Мнениеот crazzy » Вто 08 май 2007 22:04

Една малка корекция, с времето тампоните не стават по-меки, а точно обратното стават по-твърди, лагерите поемат ударите и се разбиват, оттам започва тропането на предницата!!!
Савни старите тампони с новите и ще видиш разликата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”