Голф 4 1.6 АКЛ Трудно пали на студен двигател
- Антонио.Живков
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.6 АКЛ Трудно пали на студен двигател
Голфа е с газов инжекцион . При студен двигател колата не пали никога от 1-я път ,но един път запалена докато е загрее двигателя после няма проблем със запалването . Също при първото палене на студен двигател колата при тръгване забива предница все едно се дави като това ми го прави само на бензин и само на студен двигател колата ако е загряла това забиване го няма . Интересуваме дали проблема може да е О-пръстените на всмукателния колектор понеже четох по други теми подобен проблем се решава със смяната на въпросните О-пръстени . Колата е напълно обслужена + нови кабели за свещите и нови свещи ,
Последна промяна от Антонио.Живков на Пон 22 яну 2018 19:29, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6 АКЛ Трудно пали на студен двигател
Аз имах проблем с тези О пръстени.Но при мен нямаше проблем с първоначалното палене.Бръмваше от раз,но пък при тръгване забиваше муцуната като при теб,понякога веднага при тръгване понякога след превключване на втора скорост.Щом си сменал кабели и свещи ще прежалиш и едни 20 лева може и малко по малко за едни О пръстени не е трудно да си ги смениш и сам ама преди това задължително трябва да се увериш че не дърпа въздух от някъде другаде.Аз като ги смених тези О пръстени забиванията изчезнаха трите пръстена при мен бяха здрави а единия скъсан и сложен така дърпало е нищожно количество въздух ама бърка всичко.
- Антонио.Живков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6 АКЛ Трудно пали на студен двигател
смених и кабелите и свещите преди близо 3000 км .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”