Отново за спирачната течност
Отново за спирачната течност
Става въпрос за начина за смяна на спирачната течност. Ходих в един сервиз, където я замериха с едно уредче с 3 индикации- зелена, жълта и червена. На мен ми светна мнооого червено и трябвало бързо да я подменям. Процедурата ставала с някаква машина, която промива системата с 1л спирачна течност под налягане и после се налива новата. А, ако съм решала да я сменям по стария начин с напомпване, имало голяма опасност да ми заминат спирачните цилиндърчета.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Естествено че така ще ти кажат.
Смяната на спирачната течност може и лесно се прави и в домашни условия!!! Просто е малко повече играчка.
Взима се едно шише, примерно от минерална вода(но сухо) пробива му се отвор на капачката и се слага маркучле, което да стига до дъното. Налива се малко течност в него. Дигаш на крик сваляш гумата и отвиваш пропката за обезвъздушаване. Бодваш маркучето на пробката и помпаш.
после трябва да се внимава резервуарчето за течноста да не остава напълно празно и да засмука въздух. Като остане много малко в него се долива и се помпи докъто в маркучлето не почне да излиза чиста течност.
И така за всички колела.
Междо другота на моята не съм я сменял а трябва, но за кое ли по-напред време
п.п. ако сте двама единия да помпи другия да гледа ще е много по-лесно
Смяната на спирачната течност може и лесно се прави и в домашни условия!!! Просто е малко повече играчка.
Взима се едно шише, примерно от минерална вода(но сухо) пробива му се отвор на капачката и се слага маркучле, което да стига до дъното. Налива се малко течност в него. Дигаш на крик сваляш гумата и отвиваш пропката за обезвъздушаване. Бодваш маркучето на пробката и помпаш.
после трябва да се внимава резервуарчето за течноста да не остава напълно празно и да засмука въздух. Като остане много малко в него се долива и се помпи докъто в маркучлето не почне да излиза чиста течност.
И така за всички колела.
Междо другота на моята не съм я сменял а трябва, но за кое ли по-напред време

п.п. ако сте двама единия да помпи другия да гледа ще е много по-лесно
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Miteto написа:По темата да попитам, имам спирачна течност неотворена чисто нова в опаковка ама е на има няма 4 - 5 години. от времето става ли й нещо или щом си е запечатана мога да я ползвам. До колкото си спомням дори и да седи неизползвана, срокът й е 2 години.
Не би било добре да я ползваш, а и на нея трябва да си има срок на годност

Колеги,
не си губете времето и нервите да си сменяте сами спирачната течност!
Отидете при някой добър маслар, срещу "огромната" сума от 5лв. ще ви сменят течността с машина и със сигурност ще я обезвъздушат много по-добре, отколкото вие да помпите като обезумели!
Разбира се, задължително е да си купите хубава течност (м/у 19- 27 лв/л )! Не се циганете при закупуването на консумативи, че после ще страдате, при евентуалните проблеми!
Хайде със здраве!
Отидете при някой добър маслар, срещу "огромната" сума от 5лв. ще ви сменят течността с машина и със сигурност ще я обезвъздушат много по-добре, отколкото вие да помпите като обезумели!
Разбира се, задължително е да си купите хубава течност (м/у 19- 27 лв/л )! Не се циганете при закупуването на консумативи, че после ще страдате, при евентуалните проблеми!
Хайде със здраве!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
WASP написа:Колеги,
Хайде със здраве!
Точно!И аз скоро ще направя точно това щото не съм сменял спирачната течност въобще!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Отново за спирачната течност
Anelia написа:Става въпрос за начина за смяна на спирачната течност. Ходих в един сервиз, където я замериха с едно уредче с 3 индикации- зелена, жълта и червена. На мен ми светна мнооого червено и трябвало бързо да я подменям. Процедурата ставала с някаква машина, която промива системата с 1л спирачна течност под налягане и после се налива новата. А, ако съм решала да я сменям по стария начин с напомпване, имало голяма опасност да ми заминат спирачните цилиндърчета.
В "Булавто" - 20 лв и си готов на т.н. машина. маха се капачката на съда за спирачна течност, слагат накрайник и от помпа подават спирачно масло след като вдигнат колата на повдигач .Развъртат пробките, налягане и старата течност изтича тласкана от новата.
Става бързо и лесно, а не като малоумен да вдигаш на крик , да сваляш гума и да помпиш до безкрай.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bobcho написа:Сменя се на 2 години, без значение от пробега.
- По книга така е, на практика всеки според възможностите и разбиранията си. Мойта я смених като взех колата значи е била на 10г, оттогава минаха 4г и спирачките още са си супер така че......... всичко е относително и не винаги теорията се покрива с практиката

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
има тема написана от колегата still със снимки, графики и обяснения.
ако държите на спирачната си система минимум на 2 години-нова течност! тя е силно хигроскопична и се нашмърква с влага от околната среда.
последствията са:
1. корозия отвътре на спирачната система (към колегите с АБС/и не само-дебело е после...)
2. по опасно-при спиране екстремно/дълго/абе с голямо натоварване водата в течността кипва и образува мехурчета=въздух в спирачките=чук без дръжка...
моята се сменя веднъж годишно-нямам толкова пари да купувам евтино...
TEMATA TУК
ако държите на спирачната си система минимум на 2 години-нова течност! тя е силно хигроскопична и се нашмърква с влага от околната среда.
последствията са:
1. корозия отвътре на спирачната система (към колегите с АБС/и не само-дебело е после...)
2. по опасно-при спиране екстремно/дълго/абе с голямо натоварване водата в течността кипва и образува мехурчета=въздух в спирачките=чук без дръжка...

TEMATA TУК
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
2. по опасно-при спиране екстремно/дълго/абе с голямо натоварване водата в течността кипва и образува мехурчета=въздух в спирачките=чук без дръжка... Rolling Eyes
абсолютно вярно и задължително и струва 25 лв заедно с течноста и то синтетика Castrol
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”