Golf 4 1.6 Sr AKL датчик на тепмературата
- Антонио.Живков
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.6 Sr AKL датчик на тепмературата
Колата трудно палеше сутрин винаги от втория път при запалване оборотите играехе между 1200 - 1500 , пробвах да я запаля с откачен датчик на температурата и колата запали от раз и оборотите заковаха на 800 . Та въпроса ми е проблема в температурния датчик ли е да го сменявам или може да е от друго място . Много ще съм благодарен ако някой сподели мнение .
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Golf 4 1.6 Sr AKL датчик на тепмературата
По принцип да, не е скъп и се сменя за 1 минута, приготви си малко и антифриз. Ако искаш да си напълно сигурен я закачи студена с ваг-ком и ще видиш, колко градуса показва датчика и дали проблема е в него, но по принцип това с пробата е по хамалския начин, друг начин е да мериш с мултицет, но там пък трудно се уцелват пластинките на датчика.
Аз съм го топил и във вода, освен мерене с мултицет, разкачал съм го и т.н., но най сигурния и цивилизован начин си остава този с кабела, купи си кабел, 20 кинта е, датчика и той е толкова, диагностиката при "специалист" и тя е 20, сам си избираш.

Аз съм го топил и във вода, освен мерене с мултицет, разкачал съм го и т.н., но най сигурния и цивилизован начин си остава този с кабела, купи си кабел, 20 кинта е, датчика и той е толкова, диагностиката при "специалист" и тя е 20, сам си избираш.

- Антонио.Живков
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно ,благодаря ти много за изчерпателния отговор :)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да мериш и датчика с мултимер, но това много лъже. При мен с мултимер излизаха нормални стойности, а на колата компютъра през ВагКом гледах, че отчиташе показание на датчика от 110 градуса и не палеше студена като хората.
По-китайски датчик струва 8-10лв. Работят. Сменяй.
По-китайски датчик струва 8-10лв. Работят. Сменяй.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Аз първо си купих Вернет за 20, после го махнах и си сложих Беру, това е марката за ОЕМ части. Цепи градусите, по точен е от прогнозата за времето.
Беруто е 40-50 лв, слагаш и забравяш. Според мен това е най-важният датчик в колата, аз не бих рискувал с толкова евтини китайчета, че после с разхода удря в джоба, но всеки сам избира.

Беруто е 40-50 лв, слагаш и забравяш. Според мен това е най-важният датчик в колата, аз не бих рискувал с толкова евтини китайчета, че после с разхода удря в джоба, но всеки сам избира.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
freelancer написа:Беруто е 40-50 лв, слагаш и забравяш. Според мен това е най-важният датчик в колата, аз не бих рискувал с толкова евтини китайчета, че после с разхода удря в джоба, но всеки сам избира.
Вътре в датчика има един термистор, който струва в китай 20 стотинки, а корпуса му е от рециклирана консерва, който корпус струва 20 стотинки и той. Колко е реалистичната цена на тоя датчик? Те тия търгаши в България и 100лв могат да го пуснат датчика. Аз съм си купувал евтин и съм нямал проблеми.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
датчика на АКЛ не е двоен ?? т.е. 2 датчика в 1 корпус
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”