От няколко дена колата ми прави някакви номера. Както карам и изгасва. В някои случаи остава на контакт и запалва сама, в други не. Когато пък се опитам да запаля - завъртам ключа на контакт, обаче лампите на таблото не светват. Обаче ток има, защото примерно вентилаторът почва да работи. Но завъртя ли, не иска да запали. На 3-тия, 4-тия път лампите светват и колата пали.
Пуснах и диагностика:
VCDS-Lite Version: Release 1.2
Tuesday, 23 August 2016, 11:15:46:0
Control Module Part Number: 06A 906 019 AK
Component and/or Version: 1.6l 2V/R4 SIMOS HS2554
Software Coding: 04000
Work Shop Code: WSC 00046
VCID: 6CAB47B30F93
2 Faults Found:
00533 - Idle Speed Regulation
19-10 - Lower Limit - Intermittent
00557 - Pressure Switch; Power Steering (F88)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
Дайте идеи....
ПС: Мисля да я закарам при някой от форумните майстори, стига да имат време да я погледнат, тъй като знам, че доста претрупани с работа.
Ето това пък намерих във форума:
tonyM написа:...
00557 - Pressure Switch: Power Steering (F88)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
...
Проблем с датчика на помпата за сервото на волана.
Когато е ОК, този датчик при по-високо налягане от едно определено (по това се различават различните датчици- за справка ЕТКА), т.е при завъртян волан на място примерно, дава сигнал на ЕКУ-то да вдигне оборотите на празен ход, за да не загасне колата от това допълнително натоварване (същия е принципа и когато се включи компресора на климатика). Когато въпросния датчик не е добре, се появява тази грешка. На мене ми се е появявала само един път. Въпреки че от време на време, макар и много рядко, спирам на светофар и тихите вместо 800 са 1200 без да мърдат. Развъртам волана и веднага отиват на 800. После записана грешка няма, но аз си го знам от какво е, защото първия (и единствен!) път когато се появи грешката, двигателя имаше същото поведение.
Фактически, ако се появява рядко, и по-важното- няма проблем с гаснене при завъртян волан, с този проблем може да се свикне.
...И това: viewtopic.php?t=440138