Golf 4 1.6 AKL Гасне при подаване на газ
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.6 AKL Гасне при подаване на газ
при студено двигател колата пали нормално държи нормални обороти , но подам ли газ рязко падат оборотите и колата изгасва . смених О-пръстените свещите и кабелите с нов акумулатор съм също така мотора не може да вдигне повече от 5500 оборота просто забива все едно се дави . от какво може да е това. Тези проблеми ми ги прави само на Студен двигател на топъл двигател нямам никакви проблеми !
Re: Golf 4 1.6 AKL Гасне при подаване на газ
Имаш ли газов инжекцион? Дроселовата клапа чистил ли си я? А случвало ли ти се е тихите ти обороти да играят било то при студен двигател или топъл?
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
да с газов инжекцион съм ,да случвало се е играенето на оборотите , дросела не е чистен ,от дросела ли може да е проблема защото при студен двигател забива при ускорение
kjasdjnasd написа:да с газов инжекцион съм ,да случвало се е играенето на оборотите , дросела не е чистен ,от дросела ли може да е проблема защото при студен двигател забива при ускорение
Ако ти забива при ускорение откачи буксата на дебитомера. Ако върви п осъщия начин значи проблемът е в дебитомера. Ако ти играят оборотите проверяваш гофрирания маркуч и дросела. Аз преди седмица си чистих моя дросел.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
дросела после как го адаптира
Единият начин за адаптация е чрез Ваг-ком. Другият е самообучение. 1. Откачаш клемите на акумулатора и държиш 5-10 минути така. 2. Закачаш клемите и даваш на контакт. Трябва да седи още 5 минути на контакт. 3. Палиш на бензин и я държиш 10-15 минути да работи на тихи обороти БЕЗ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ. 4. Караш я известно време 50-100-150 км да се адаптира напълно и това е. Гледай да я адаптираш на бензин, доколкото знам двата компа са свързани по някакъв начин и би следвало бензиновия комп. да подава информация на газовия. Ако не стане работата на газ затова си има газаджии. Иначе една кола за да работи добре на газ трябва да е перфектна на бензин. Това са ми го казвали много хора. Успех и дано да съм те насочил правилно. Ако съм допуснал грешка нека по - компетентните да ме поправят. Все пак сме тук за да си помагаме.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Това са причините, общо взето. Дросел клапа, почистване и адаптация, като чрез адаптацията с ваг-ком може да разбереш дали имаш проблем в дросела, защото е по-вероятно да имаш проблем с вакуумите, отколкото с дросела.
И при мен така ми гаснеше, подавам няколко пъти бързо газ, докато е студена и изгасва, забиваше ми, направо спираше и се налагаше да превключвам предавките, ако тръгна веднага след студен старт.
Пробвай да натискаш бързо и енергично педала на спирачката продължително време и пак ще се опита да изгасне или даже ще изгасне.
Ако смуче въздух дава бедна смес и на празен ход е най зле.
Другият вариант е, както е писал колегата по горе да е бедна на газ и бензиновият комп да се адаптирал към бедна смес и за това да се получава този филм, пробвай да покараш само на бензин да видиш, какво ще стане.
Огледай всички вакууми и клапички, всичко трябва да е пълен херметик.
Купи си кабел с ваг-ком, излиза по евтино, отколкото да даваш по 20 лв всеки път на масторите, пък и така ще хванеш грешките в тяхната последователност.
И при мен така ми гаснеше, подавам няколко пъти бързо газ, докато е студена и изгасва, забиваше ми, направо спираше и се налагаше да превключвам предавките, ако тръгна веднага след студен старт.
Пробвай да натискаш бързо и енергично педала на спирачката продължително време и пак ще се опита да изгасне или даже ще изгасне.
Ако смуче въздух дава бедна смес и на празен ход е най зле.
Другият вариант е, както е писал колегата по горе да е бедна на газ и бензиновият комп да се адаптирал към бедна смес и за това да се получава този филм, пробвай да покараш само на бензин да видиш, какво ще стане.
Огледай всички вакууми и клапички, всичко трябва да е пълен херметик.

Купи си кабел с ваг-ком, излиза по евтино, отколкото да даваш по 20 лв всеки път на масторите, пък и така ще хванеш грешките в тяхната последователност.
Колега freelancer, някой ден, ако се видя в чудо с моята кола и не мога да и вкарам оборотите в правия път ще дойда до Казанлък да я направим, хем да пием по бира 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”