Golf MK3 1993 г. 1.8 АBS - разлика в силата на спиране между лява и дясна задна дискова спирачка
- veselin77
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: ABS 1993
Golf MK3 1993 г. 1.8 АBS - разлика в силата на спиране между лява и дясна задна дискова спирачка
Колеги, да попитам, след преминаването ми отзад от барабанни на дискови спирачки / колата е голф 3 1,8 ABS 90 коня /, дисковата спирачка на задното дясно колело държи по здраво от лявото, / не трябва ли да е еднакво от двете страни /да ви кажа и какво съм сменил до сега: спирачните апарати са нови / рециклирани / Lucas 38, дисковете и накладките са нови също, смених и регулатора на спирачна сила-защото стария беше за барабанни спирачки. Сменил съм също и спирачната помпа с чисто нова, само да вметна стари части не съм слагал по колата.
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Re: Golf MK3 1993 г. 1.8 АBS - разлика в силата на спиране между лява и дясна задна дискова спирачка
Здравей колега, мисля, че е нормално стига да не са твърде големи отклоненията. И аз преминах от барабани на дискове и при мен задното дясното колело държи по здраво от лявото, въпреки че съм рециклирал апаратите и съм сложил нови части, включително и нов регулатор за дискове и нова помпа ATE за Голф 3 GTI. Последно тези дни на един познат му помогнах да си направи конверсия от барабани към дискове, като при трансформацията сложихме чисто нови части, включително и регулатор за дискове и пак същото положение, дясното колело държеше повече от лявото като го пробвахме на валове в един пункт за ГТП. Както се казва особеностите на VW нямат край 
PS. Многократно съм пробвал да обезвъздушавам както с помпане на педала, така и през машина за объзвъздушаване на спирачки с нова течност ефект няма, все така си спират двете задни спирачки с различна сила.

PS. Многократно съм пробвал да обезвъздушавам както с помпане на педала, така и през машина за объзвъздушаване на спирачки с нова течност ефект няма, все така си спират двете задни спирачки с различна сила.
- veselin77
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: ABS 1993
Re: Golf MK3 1993 г. 1.8 АBS - разлика в силата на спиране между лява и дясна задна дискова спирачка
До колкото знам, от прегледите които съм минавал досега, до 30% отклонение от силата на спиране между две колела на една ос не е проблем, по голямо отклонение вече да. Интересно че преди когато бях с барабанни спирачки, все ми казваха че лявото колело хваща по слабо от дясното, сега когато на практика по колата всичко по спирачната система е сменено, пак има същия проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”