VW GOLF 3 1.4 прекъсва
VW GOLF 3 1.4 прекъсва
Колеги, не разбирам нищо от Голф, и за това се обръщам към вас. Преди 2 дни се наложи да прегледам един Голф 3 1.4 40 kW от 92 година. Направих му пълно обслужване ( Ремък , водна помпа, масло и филтри). До тука , добре. Всичко беше на ред , но се наложи да сменя комбинираният датчик за водата. Не работеше частта която дава сигнал за стрелката . Датчика който свалих беше черен със син пръстен , и го замених със същият , но от тогава колата прекъсва, а и показанията на стрелката ми се виждат по високи, защото според нея шалтера включва перката на 110 и я изключва на 90. Не знам правилно ли е и къде мога да проверя какъв точно датчик трябва да сложа. С новият датчик стъпковото моторче работи , но на слух го чувам , че работи в много по малък диапазон.
Re: VW GOLF 3 1.4 прекъсва
Никой ли не се е сблъсквал с проблеми с комбинираният датчик и не знае каква е истинската разлика между датчиците с различен цветен пръстен.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Разликите между датчиците с различен пръстен са видът термистор вътре и съпротивлението му при определена температура.
Колега, аз това го знам. Интересува ме чисто професионално кой от всички ще покаже по висока и кой по ниска температура от нормалната защото ми казаха, че ако не е с правилния цвят ще лъже в показанията.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Здр оригиналния температурен датчик за АБД е с жълт пръстен,който показва точно.Има го на ТОПРАН от 8лв. но колко е верен незнам или в ПОРШЕ към 60-70лв, пробвай с друг успех 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”