От известно време имам странни вибрации на волана на Голфа. Случаите, в които се появяват са:
При ускорение след 70/80км/ч. Не утихват при по- висока скорост, което ме води на мисълта, че не е баланс на гуми. А когато вече съм ускорил, да речем до 140 и ги е имало и изключа от скорост- изчезват. Ако пак включа на скорост понякога го има понякога не... Странна работа.
При натискане на спирачката (не всеки път). Понякога при едно натискане ги има при последващо вече не, а когато натиска стабилно рядко се усещат. Проверявах предните дискове в сервиз имат минимални отклонения, а задните ми бяха доста зле и ги смених, нещата са същите.
Имам лек шум, когато колата е на място на свободна предавка, но като натисна съединителя спира. Момчето, което ми смени съединителя преди 2000км каза, че е от първична предавка, която е постоянно зацепена и някой лагер е тръгнал. Тази първична предавка изключва когато натисна съединител и за това утихва... Майстора каза, че няма смисъл за сега да сменям лагери защото шума е незначителен и може да карам още много...
Та въпроса е дали нещата са свързани...