Натягане на ръчна спирачка
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Натягане на ръчна спирачка
значи преди време когато се правех на рацер си дърпах ръчни доста и си се въртях както трябва.но сега като дръпна ръчната спирачка не блокират задните гуми а просто леко се забавя въртенето им,следователно трябва да я натегна.От къде:от горе при лоста където има 2 винтчета или някаде от доло под колата.и като я надягам колко че да не стане да ми трият накладките и да няма инерция.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега сваляш продължението на барчето(в него е задния пепелник) и ще видиш двете жила. За самото регулиране ти трябват 2бр.ключе 10 и клещи след като натегнеш жилата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО провери при отпусната до карай ръчна дали колелата се въртят свободно(без усилие),това става като я вдигнеш на крик.Ако не се въртят свободно отпусни я малко,защото рискуваш да ПРЕГРЕЕШ лагерите(което пък означава нови лагери)
УСПЕХ

УСПЕХ

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: Натягане на ръчна спирачка
dj_nako написа:значи преди време когато се правех на рацер си дърпах ръчни доста и си се въртях както трябва.но сега като дръпна ръчната спирачка не блокират задните гуми а просто леко се забавя въртенето им,следователно трябва да я натегна.От къде:от горе при лоста където има 2 винтчета или някаде от доло под колата.и като я надягам колко че да не стане да ми трият накладките и да няма инерция.
според мен трябва да си регулираш самите челюсти на задните колела. това с натягането на жилата не секи път действа. на 2-ка съм късал 2 пъти жило,точно поради същатата причина-само намаля скоростта без блокиране. сега карам Г3-ка. един сасед ми регулира челюстите като вдигна колата на крик и сваля 1 болт. пъха едно шило и намества нещо ватре. ако щете вярваите, но сега ръчната ми е на 1-2 зъб, до 3 не стига. не ми грее отзад а съм си много доволен за сега

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
аз ръчната я натегнах,добре стана,хваща,не грее,има инерция,само че дясното жило съм го оставил маааалко по хлабаво и като драпна ръчната на равен път с не мн голяма скорост и задницата трагва на 1 страна.ама за пергели е супер.ако някой си натяга като мен ръчната да върти жилата с 2 ключета 10 едновременно,а не като мен първо едното после другото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”