Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LyubomirSotirov
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AUS 2000

Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Мнениеот LyubomirSotirov » Нед 02 окт 2016 12:31

Здравейте,

Колата е с метанов инжекцион, винаги пали на бензин. Имам следният проблем, само на бензин - при напълно изстинал двигател, след запалване оборотите играят в интервала 800-1100 (с включен климатик). Това го прави докато позагре и прехвърли на метан. Дори почти винаги при първо палене мотора работи 2 секунди и сам гасне. При подаване на газ при потегляне има някакво забавяне и нереагиране на натискане на педала. Проблемът се появи след посещение при газаджия, за настройка на метана, тъй като колата гаснеше при изключване от скорост само на метан и то само докато загрее. Чистене и адаптиране на дросел освен интервенциите по метана... това е, което прави майстора. В последствие, след като започна проблема, смених датчика за температурата на охладителната течност, но явно не е това, защото няма положителна промяна. Другото нещо, което се наблюдава на VCDS е, че на първата ламбда сонда не и работи подгрева. Но това беше така още преди тоя проблем и не съм имал такива ядове. След като загрее проблеми не се усещат...

Благодаря предварително!

barutchiev
Автомобил: VW BORA

Re: RE: Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Мнениеот barutchiev » Пон 03 окт 2016 10:24

И при мен е така.Със същия мотор съм.Все едно при първото палене не му достига гориво.Пали от ряз и след 2 сек.изгасва сам.Второто палене е като часовник.Гледал съм какво ли не.Свещи,кабели,помпа и нищо.Просто свикнах,че сутрин е така.Дори съм пробвал да дам на контакт,да изключа и пак да дам(да качи отново помпата)но.....пак си е така.
П.П Да отбележа,че карам само на бензин и никога не съм имал газ

Потребителски аватар
georgi2140
Автомобил: VW PASSAT B8
Двигател: CRL 2016

Re: Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Мнениеот georgi2140 » Пон 03 окт 2016 15:29

И при мен беше така...задължително при първото палене(сутрин)...колата след няколко секунди изгасваше сама...Колегите тук ме посъветваха да сменя бензиностанцията,и всичко сатана ОК. Няма да гасне,няма да мени обороти..

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Пон 03 окт 2016 23:02

Ами месец и половина преди проблема в действителност смених бензиностанцията. Ще трябва да пробвам с друг бензин явно. А уж ми го препоръчваха - 95 на GO Petrol... Дали е съвпадение с намесата на газаджията... Факт е, че като позагрее не прави тия магарии на бензин, поне не се усещат.

П.п.:
А този подгрев дали е ремонтируем или трябва да се сменя сондата?

Приятен ден!

Последна промяна от LyubomirSotirov на Вто 04 окт 2016 13:22, променено общо 1 път.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 04 окт 2016 10:36

Аз не мисля че е от бензина, на мен много рядко ми се случва да угасне без да запали 1 път на 3-4 месеца и по скоро е на ниско количество в резервоара и помпата не е успяла да подкачи горивото, при мен почна да се ебава подкачването при отваряне на шоф. врата. Не знам от кой град си но ако има Круиз аз ти препоръчвам с техните горива винаги динамиката и разхода е един и същ, аз сипвам 99 - карам само на бензин.
А ландсондата е важна особено 1-вата, подгрева не съм чул да се ремонтира, но ако намериш решение напиши.

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Вто 04 окт 2016 13:29

Ами в момента го прави с около 20 литра в резервоара. Като светне лампата винаги сипвам, не я оставям с малко.

Сондата не играе роля при палене, доколкото знам трябва да достигне някаква работна температура за да работи. С неработещ подгрев не знам.

владислав

Мнениеот владислав » Вто 04 окт 2016 13:43

Дросела пише че е чистен, не знам как е на тоя код ДВГ, но със сваляне и хубаво чистене или на място. С моят код става много лесно свалянето.
Ако имаш vagkom изчисти грешките на канал 02 engine, дори да ти покаже че няма грешки.
Как се смятат литрите по стрелката? Не знам дали не се заблуждавате, при мен стрелката е вярна само до средата, после почва да си измисля или моят резервоара е по голям от 55 литра. Дам и при мен е светвала резервата, но се стремя да не близо стрелката до нея.

ПП
бензиновата помпата с поплавъка е взета от Голф 4, да не мислите че испанците са виновни :biggrin

Потребителски аватар
georgi2140
Автомобил: VW PASSAT B8
Двигател: CRL 2016

Мнениеот georgi2140 » Вто 04 окт 2016 16:33

Не мисля че има значение количеството в резервоара.При мен никога не е светвала лампата за горивото,и пак ми правеше този номер(както обесних по-нагоре).

владислав

Мнениеот владислав » Вто 04 окт 2016 20:59

Да пиша глупости най вероятно, но какво очаквате във форум, някой да каже какво е от тези симптоми. И да има такъв вече рядко влизат. За мен не е нормално да гасне при палене, написах при мен кога е направил подобно, но знам какво съм сменял. Чистенето на дросела поне е без пари или минимална инвестиция за спрей 12 лв. Свещи сменени при мен беру лазер платиниеви, не са евтини с отстъпка 80.00 лв. горивен филтър, въздушен и т.н.
Като отстараниш проблема напиши,ще помогне на колега то и това вече май не се прави.
Дам чел не до чел, колегата с метана, сори не е от ниското гориво не ми е правил такива проблеми, по скоро написано е за другият проблем при първото стартиране.

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Вто 04 окт 2016 22:03

владислав написа:Ако имаш vagkom изчисти грешките на канал 02 engine, дори да ти покаже че няма грешки.

Това ще го направя. А бензина трябва да посвърши за да пробвам с друг :D Иначе трябва да го източвам. Само ме притеснява това, че преди да ми пипа по колата въпросният газаджия, на бензин си беше ОК, пак с бензин от тая бензиностанция (някъде месец бях карал вече с техният бензин). Просто не знам какво може да е разбъзикал, явно с цел да ме щави и в последствие... запалването не се ли регулира автоматично от ECU? Колата има и монтиран аванс процесор, който е за метана само.

Приятен ден/вечер!

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 04 окт 2016 22:09

Колега, щом проблема се е появил след, като са ти настройвали газовата значи там трябва да търсиш причината за бедната смес на бензин, с която палиш, компа си е направил кофти адптации.
Един колега имаше подобен проблем и излезе скапан дебитомер, но при него го правеше и на двете горива, смени си газаджията.

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Вто 04 окт 2016 22:28

Здравейте,

Няма дебитомер тоя двигател. Кое и как е адаптирано кофти, според Вас, ако може по-конкретно? Щото всички газаджии са уж най-добрите, но явно само за поставяните от тях инсталации.

Поздрави!

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Чет 06 окт 2016 21:40

[quote="LyubomirSotirov"]Здравейте,

Няма дебитомер тоя двигател. Кое и как е адаптирано кофти, според Вас, ако може по-конкретно? Щото всички газаджии са уж най-добрите, но явно само за поставяните от тях инсталации.

Поздрави!

Какъв ти е газовия инжекцион? От къде си, защото ако си от Северна България ще ти препоръчам майстор.

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Пет 07 окт 2016 12:00

golfer444 написа:
LyubomirSotirov написа:Здравейте,

Поздрави!

Какъв ти е газовия инжекцион? От къде си, защото ако си от Северна България ще ти препоръчам майстор.

Метанов, BRC. От София.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 07 окт 2016 12:05

Подобен проблем имаше колегата S.T.I.N.G. При него се оказа дебитомер, може да е и от дросела, зацапан горивен филтър (бензинов), силно замърсен въздушен и т.н. , тва може да ти се получава от 101 неща по колата ;) като започнем от някой вакуум маркуч и стигнем до горивен филтър, най-добре да се видят грешките и малко живи данни! Вероятно проблема не е сериозен, но трябва диагностик, професионален или не :)
темата на колегата
viewtopic.php?f=5&t=458083

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”