[Снимки] MKV5| Къде се намира контролера за еърбега

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
excessive
Автомобил:
Двигател:

[Снимки] MKV5| Къде се намира контролера за еърбега

Мнениеот excessive » Вто 18 окт 2016 19:03

Имам нужда да сменя контролера за въздушните възглавници. От ровене в google разбрах че се намира някъде зад централната конзола. Някой дали има идея какъв е най-лесния начин да се добера до въпросния модул?

Последна промяна от excessive на Чет 27 окт 2016 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Angel_
Автомобил: Golf mk5
Двигател: 1.6i BSE

Re: [MKV] Къде се намира контролера за еърбега

Мнениеот Angel_ » Сря 19 окт 2016 13:05

До колкото съм чувал от човек който се занимава с електроника се сваля таблото и средната конзола за да се стигне до модула.

excessive
Автомобил:
Двигател:

Re: [MKV] Къде се намира контролера за еърбега

Мнениеот excessive » Чет 27 окт 2016 15:09

Тъй като централната конзола не ми се махаше, направих известно проучване. В крайна сметка един service manual ми помогна да се оправя, и най-важното - да не разкостя половината от купето :icon_lol
За да съм полезен на някой друг добавям няколко снимки и кратко разяснение, тъй като никъде из нета не можах да намеря чак толкова конкретен материал.

Локацията на модула наистина се пада малко пред скоростния лост (и под навигацията/радиото), но най-лесно може да се обяси като се каже че е ДИАГОНАЛНО от топката на лоста. За да се стигне до въпросният модул се махат САМО И ЕДИНСТВЕНО капаците които са долу до краката. Добавям снимка от пасажерската гледна точка:

Изображение

Жълтото е голямата букса която влиза в модула, който пък е сивата кутия. Както се вижда, от тази страна модула е захванат с 2 болта към шасито. От другата страна е само един!
Изображение

Изглед от шофьорската страна. Така погледнато вляво се пада педала за газта. Тук модула се държи от само един болт.
Изображение

Въпросната локация не е само за Golf 5, а също така и за доста модели на Ауди.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”