Колега по принцип съм чувал, че най-близко до оригиналното става с един модел на Dynamat(прилича на гума и е за аудио изолация), но цената няма да ти хареса. По спомен беше 55лв листа. За по-евтин материал се сещам за Файърекс- но там мин. дебелина на листа е 10 мм и по спомен беше леко твърда порестата гума и има опасност да счупиш самите "уши" с винтовете които са за захващане на стопа при стягането му. И аз си мислех какви ли не щуротии преди като ми течеше стопа и в крайна сметка си взех две нови уплътнение от официалния дилър-Порше и терзанията ми свършиха. По спомен и двете за Голф 3 бяха с един и същ номер-1H6945191, а като гледам и цената им е паднала на 22 лв.брой. При голф 2 номера беше- 191945191 и за двете уплътнения само, че вече уплътненията са попаднали в секцията VW classic autoparts и цената е 23,18 лв. брой(тука вече цената е по спомен понеже ги поръчвах преди време за един луд ентусиаст на марката

, а цените в секцията на VW- classic autoparts идват някой път с няколко лева повече или по малко до БГ пак при положение, че са поръчани през официалния дилър).