Голф 2/3 търся една специална пореста гума за гарнитура на стоповете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Голф 2/3 търся една специална пореста гума за гарнитура на стоповете

Мнениеот ogata » Чет 03 ное 2016 10:59

Здравейте, колеги.

Търся от къде мога да си намеря материала от който се правят гарнитурите на стоповете на golf 2 и 3.
Изображение

Ходих да гледам на едно място 6 мм микропореста гума, но тя се оказа твърде крехка. Къса се при леко дърпане, деформира се. Абе, не е точно това което ми трябва.
Идеи ? :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Търся една специална пореста гума ...

Мнениеот stefan4o » Чет 03 ное 2016 12:22

Изогоматерм. Имат различни дебелини. Гугълни и виж, доста е здраво и не е хидроскопично.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Чет 03 ное 2016 13:24

Поръчвал съм оригинални за голф 4, по спомен не бяха много скъпи, за да си оправдае времето в търсене на материал и обработката му.

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Чет 03 ное 2016 18:18

Колега по принцип съм чувал, че най-близко до оригиналното става с един модел на Dynamat(прилича на гума и е за аудио изолация), но цената няма да ти хареса. По спомен беше 55лв листа. За по-евтин материал се сещам за Файърекс- но там мин. дебелина на листа е 10 мм и по спомен беше леко твърда порестата гума и има опасност да счупиш самите "уши" с винтовете които са за захващане на стопа при стягането му. И аз си мислех какви ли не щуротии преди като ми течеше стопа и в крайна сметка си взех две нови уплътнение от официалния дилър-Порше и терзанията ми свършиха. По спомен и двете за Голф 3 бяха с един и същ номер-1H6945191, а като гледам и цената им е паднала на 22 лв.брой. При голф 2 номера беше- 191945191 и за двете уплътнения само, че вече уплътненията са попаднали в секцията VW classic autoparts и цената е 23,18 лв. брой(тука вече цената е по спомен понеже ги поръчвах преди време за един луд ентусиаст на марката :mhihi , а цените в секцията на VW- classic autoparts идват някой път с няколко лева повече или по малко до БГ пак при положение, че са поръчани през официалния дилър).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”