Golf MK4 Въпрос за тръбата след въздухосборника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gddbg
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4 Въпрос за тръбата след въздухосборника

Мнениеот gddbg » Пет 21 окт 2016 14:18

Здравейте искам да знам кога би трябвало да се отвори тоя термален клапан в тръбата която вкарва въздух към филтъра? До колкото четох из чуждите форуми затваря потока на студен въздух докато е студен двигателя и позволява на въздуха от двигателя да се завърти ,за да го затопли по-бързо докато вдигне необходимата температура и после клапана се отваря за външния въздух. До тук добре обаче моя съм го проверявал няколко пъти след като съм карал и още докато колата е запалена разкачам тръбата обаче клапата не се е отворила, за да пуска студения въздух. Искам да знам моята ли не работи и не се отваря или само когато вземе да загрява много двигателя се отваря и как може да повлияе това на колата?

goro_89
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 Въпрос за тръбата след въздухосборника

Мнениеот goro_89 » Съб 29 окт 2016 19:02

вероятно клапата е запекла или вакума да не е спукан
Огледай как действа клапата механична ли е .електрическа или вакум а може и смесена да е вакума да задейства ел мотор
поиграй си и виж дали няма да освободи виж темп.датчик дали ти реагира най-лесно с ваг-цом
А спъната ли е когато смуче топъл въздух направи проба и сподели

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 Въпрос за тръбата след въздухосборника

Мнениеот gddbg » Вто 01 ное 2016 3:34

20161023_203312-1.jpg
Това е термостата
Ами аз я разглобих оня ден и си е доста просто устроена като цяло. Има един термостат малък (който естествено няма сила вече да избута рамото за да отвори клапата) и за това не се е отваряла. Поразрових се из нета и никъде не намирам такъв. Само подобни ама са си скъпички, а от vw искат да ми продадът целия въздухопровод за 380лв защото не се продавал само термостата... Иначе махнах клапата и пробвах да я карам само на студен въздух като махнах маркуча от колектора и върви по-добре ,ноо загрява по-бавно като е студено сутрин,а ми се иска да си намеря такъв термостат и да си е както са си го измислили хората не да вадя и да махам маркучи.
Единствения който намерих е http://scantech-bg.com/index.php?m=320&lang=1&category=&pc=&prodid=3572 но ми се струва ,че е по-голям ии няма да стане,а и не знам дали отваря при същата температура.

kasbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasbg » Вто 01 ное 2016 7:08

Пратите снимка къде се намират термостата и клапата.

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Вто 01 ное 2016 8:50

QuickMemo+_2016-11-01-08-44-58-1-1.png
Това е частта в която е клапата и термостата е в задната и част. 1j0 129 594 d

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”