Голф 3 1.6 75 к.с. Проблем с оборотите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 1.6 75 к.с. Проблем с оборотите
Здравейте,проблемът с моят Golf 3 1.6 75 коня(метан) е следният - На студен двигател,колата си пали от раз.Оборотите също ги заковава на по-високи,като загрее ги смъква на по-ниски.До тук всичко добре,но щом тръгна да я карам и загрее проблемът се появява.А той се състои в това,че когато спускам някоя улица по инерция и съм изключил от скорост оборотите започват да играят много жестоко.Постоянно скачат,падат и така докато в един момент колата не изгасне.Веднага се опитвам да запаля обаче стартера върти 5-6 секунди и чак тогава пали(не е като студен двигател от раз).Оборотите ми се менят най-често когато върви по инерция и съм изключил от скорост,но понякога и когато седя на място и в последствие бавно се нормализират.Също така искам да попитам дали е нормално понякога,като натисна спирачката и оборотите рязко да падат?Същия ефект се получава понякога и като натегна волана докрай.Някакъв майстор ми беше казал че това си било така от сервото и нямало проблем,но все пак аз да попитам.Преди няколко дена смених масла,ремъци,филтри и свещи.От какво евентуално може да е проблема с оборотите и кое да гледам?
П.П. - да подчертая че проблемът си го има и на метан и на бензин.
П.П. - да подчертая че проблемът си го има и на метан и на бензин.
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.6 ABU -1994
Re: Проблем с оборотите на Golf 3
До преди 3,4 дена бях с обсолютно същия проблем; оказа се тампона под моното.Теста при майстора беше на запален двигател напръска тампона с със спрей и оборотите се променяха към по висики. Тампон-35лв, смяната-20лв.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Голф 3 1.6 75 к.с. Проблем с оборотите
кой е кода на двигателя?!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Вярно са ти казали - като въртиш волана товариш хидравликата, от там мотора. Същото е и с консуматори като парно фарове итн. От спукан вакуум на сервото също може да ги мени (при натискане на спирачка). Провери си тампона на моното както те е посъветвал и колегата, изчисти дросела, стъпковото моторче също е вариант.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Водих я на диагностика при едни газаджий.След като я закачиха на компютъра откриха грешка в дроселовата клапа.Настроиха я до колкото може но пак я вади тази грешка.Самият дросел не е чистен от 17 години.Ще го почистя и ще видя как ще е положението след това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На бензин си държи оборотите,но на метан просто положението е много зле.Смених изпарителя при газаджийте,тъй като беше доста стар и изпускаше.Но след смяната отново нямаше голям ефект в оборотите на метан.Затова газаджийте решиха да пробият дупка в дроселовата клапа и сега вече си кове оборотите и не падат(дори и при движение по инерция,когато е изключена от скорост) :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обаче вчера сутринта се появи отново проблем.Сега пък оборотите са прекалено високи(над 1200) и колата понякога сама се форсира.Откачих клемите на акумулатора за 1 час.После я запалих и оставих да поработи 15 минути да се обучи дросела.И оборотите си бяха нормални(800-900) до следващото палене.Сега пак са над 1200,а колата понякога се форсира сама.Проблема го има и на газ и на бензин,като на бензин се форсира повече.
- snupeca
- Контакти:
Стъпков мотор най-вероятно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След почистване на дросела и леглото на стъпковия мотор какъв беше ефекта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност след като пробиха дупка в дросела и всичко се нормализира казаха да не пипам нищо и да не ги чистя.Сега ще ида до колата да ги почистя,но от тази дупка в дросела се притеснявам,че някога ще се нормализират оборотите,освен това преди ми бяха споменали че стъпковия мотор е блокирал и са го разкачили.Сега ще проверя също дали е закачен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистих дросела(стъпковото моторче не можах да го намеря),запалих колата и я оставих да поработи 10 минути на празен ход.Оборотите на метан пак си ги кове на 1200 и като карам и вдигна над 3000 оборота после едвам едвам падат до 1200(между превключването на скорости).Също така на бензин не знам защо,но на празен ход държи 3000 оборота и не падат?!
- snupeca
- Контакти:
Така и не казваш тоя код на мотора - ако е тайна разбирам де
Това ти е стъпковия на ABU.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателя е AEE.Аз си мисля нещо,но не знам дали в това има някаква доза истина.Преди като ми казаха че е блокирал стъпковия мотор и пробиха дупка в дросела,за да влиза въздух на празен ход си бяха ниски оборотите.Но сега пък да не би да е заработил този стъпков мотор и плюс тази дупка в дросела да влиза още повече въздух и затова да ги държи високи?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
прословутата дроселова клапа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Apokalipsisa написа:Двигателя е AEE.Аз си мисля нещо,но не знам дали в това има някаква доза истина.Преди като ми казаха че е блокирал стъпковия мотор и пробиха дупка в дросела,за да влиза въздух на празен ход си бяха ниски оборотите.Но сега пък да не би да е заработил този стъпков мотор и плюс тази дупка в дросела да влиза още повече въздух и затова да ги държи високи?
дроселовата клапа и стъпковия мотор са едно цяло.проблема може дае и от колекторите теса пласмасави може даса спукани ,лан сонда сшто .,мак сезор.
такаче успех,ас моя неможах даго оправя итакаго продадох.иначе беше много иконмичен и пргав.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”