Да приключа темата с положителен край
Най накрая кутията няма никакъв шум,стържене и тем подобни звуци.
Тя нямаше и допреди месец,беше топло време и всичко беше ок...но очакваш проблема да се появи при падане на сутрешните температури когато паднат под 10-12градуса.
Е,така и стана почна да застудява и ромоленето веднага напони за себеси....
За една година смених две масла на кутията,все ,,уж,, за моята ск.кутия......е да ама не.Малсата може и да бяха ок,нямам идея,но за този тип 02Т 0АF производителя измислил по спецялно масло....и найстина е такова.Не ми се вярваше,че ще има разлика от тези слагани преди това от мен,но имаше осезаема още на момента.Сложих си оригиналното масло G 052512A2 и вече от няколко дни сутрин нищо не дращи и стърже.
Гледах това масло като високозитет,добавки и тн е съвсем различно от маслата които слагах преди това.Това масло е с конска доза молибден,бор и доста по течливо при 40 и 100градуса от масовите алтернативи.Абе с една това е маслото.Толкова време се занимавах с този проблем,че направо луднах,а то нещата били лесни.
Така,че колегите с Г5,Г6 и тн..съвет от патил човек,взимайте поне за скоростите оригиналните масла предписани за самата кутия.Аз бях предубеден,че каква разлика може да има,масло като масло,е да ама не.Даже и цената му е като на алтернативите,не беше проблема за цената,ама що не го сложих по рано да ме пита човек