Здравейте колеги.
Реших да пусна тема и да проуча вашето мнение по въпроса.От около година карам бензинова кола и забелязах,че стрелката много ми шава по наклоните дори и на малък наклон се вижда как мърда.Иначе когато зареждам правилно ми отчита няма да пада изведнъж..просто когато карам по наклон,ако е нагоре и имам 30 литра стрелката пада на 20 и обратното..чувал съм че е нормално това за бензиновите коли,но и съм виждал на други коли и не е както при мен.Дали проблема е от поплавъка и ако е от него продава ли се само поплавък или той върви с бензиновата помпа?
Голф 3 1.6 75к.с МИ - Въпрос относно отчитането на бензин.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Голф 3 1.6 75к.с МИ - Въпрос относно отчитането на бензин.
Според мен няма смисъл да се занимаваш.Имах 3-ка 1.8 моно и стрелката се държеше по абсолютно същия начин.При изкачване показваше с едно деление повече,а при спускане-есно деление по-малко.Сега на 4-ката(дизелова) пак се мести,но по-незабележимо и по обратния ред-нагоре пада,а надолу показва повече.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как де е поплавъка-ако е дефектирал (заял на едно положение или е спукан) ,на таблото ще ти отчита едно и също-ако е заял-ще показва повече гориво от реалното в резервоара,ако е спукан помалко бенз. или на нула.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Това се получава заради формата на резервоара. При всяка една кола има подобно отклонение на показанията.
Нормално да се случва така. Шише с вода като го напълниш на половина и го наклониш с 10-15 градуса нивото стига почти до края.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам.Благодаря ви за съдействието.
- ceko123
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: AAM 1992
Колега и при мен е така на надолнище стрелката ми се качва на нагорно пада и се чуда реално колко бензин имам и дали отчита вярно но гледам под първата черта да не пада да не иде помпата