Golf 5: Стържещ звук откъм таблото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Golf 5: Стържещ звук откъм таблото

Мнениеот ventsi34 » Пон 04 апр 2016 15:50

Здравейте, от 5 месеца имам Golf 5. Откакто го имам, когато се возя в купето се чува един странен стържещ звук. Все едно нещо се върти с еднакво темпо и задира някъде. Чува се през равен диапазон от време. Опитах с пуснат и изключен климатроник звука се чува и при двете положения. Когато забързам перката на климатроника не се променя темпето на стърженето. Звука ми се чува откъм таблото. Когато отворя мотора сякаш под предния капак не се чува (или просто от тракането не го чувам :mhihi ). Някой има ли представа от какво може да. Звука няма общо дали съм на парно или съм включил компресора и климатичната инсталация.

П.С. Тази вечер разглобих перката на парното (тази под жабката). Тя си работи перфектно и без звуци и звука отново си се чуваше вътре от таблото.

Потребителски аватар
shadou2
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.6 SR

Re: Golf 5: Стържещ звук откъм таблото

Мнениеот shadou2 » Чет 07 апр 2016 12:40

А спирачките как са? Само в движение ли се чува или постоянно. Друг вариант е някъде някой ремък. ( пише лаик, но това бих проверила първо).

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Пет 08 апр 2016 14:52

Това е дефект на модела... от моторчетата на перките идва. При мен го има същия проблем, но с времето не му обръщаш внимание.

ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Мнениеот ventsi34 » Пет 08 апр 2016 22:31

Значи днес го слушахме и с Ники (от клубния сервиз в Герман). Принципно е много бавно като честота самото стържене за да е ремък (просто ремъка се върти по бързо). Забелязахме, че когато се подаде лекичко газ сякаш се забързва една идея самия звук. Ники също предложи да се свали пистовия ремък и да се запали така за да се чуе отново.

KKamenov колко сте сигурен в това, което казвате? Къде сте го чели и може ли поне да опишете вашия звук. Че моето стържене наподобява звука на издухан въздух през трабичка :D (как го обясних)

SvetomirIv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SvetomirIv » Вто 29 ное 2016 20:26

Преди седмица купих Голф 4 1.8т 2003 година и при мене се чува същото.

bargo1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bargo1 » Пет 30 дек 2016 13:47

здравейте колеги и при мен се чува сащо на голф 5 2.0 фси като трансформарс е парното. дори само на контакт :11

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”