голф 4 1.6 101hp проблеми с паленето и играещи обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SNikolov4
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 2000

голф 4 1.6 101hp проблеми с паленето и играещи обороти

Мнениеот SNikolov4 » Нед 29 яну 2017 1:54

Здравейте!
Имам няколко проблема заради които пиша тук, интересно ми е да чуя мнения по въпроса тъй като не съм много запознат.
Та първия е: колата пали понякога много измъчено, дори не пали понякога и се налага да пробвам пак.
Втория е: играещи обороти тук да вметна, че това го забелязах при работа на газ, след време и на бензин но в пъти по слабо. примерно колата от място е 850-900 а сега дори пада до 500-1200.
Третия е не толкова проблем доколкото въпрос а той е: Газовото е на ланди рензо и прехвърля на газ трудно, трябва да се покарат 5-10 км да превключи. От сервиз ми казаха, че му е време за смяна, но за момента направиха 1-2 неща доколкото разбрах премахнаха т.нар. самодиагностика и ако не прехвърли на газ директно се изкючва колата, докато преди просто връщаше не бензин. Та да не би от това да се е получил този проблем с играещите обороти, както казах първо го забелязах като колата работеше на газ.
От единствения оторизиран сервиз ми казаха, че смяна на компютър и консумативи е 650 лв, но можело да изкара още :rolleyes

vandu
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.6 101hp проблеми с паленето и играещи обороти

Мнениеот vandu » Нед 29 яну 2017 8:43

По тези теми е писано мнооого.
Варианти също много.
Темп. датчик, дросел клапа, дебитомер, лабмда сонда, свещи, кабели, бобина.
Без хубава диагностика....

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 29 яну 2017 9:41

Я смени О-пръстените на смукателния колектор за начало.
Не са скъпи.

Потребителски аватар
Dimitrov_123
Автомобил: MK IV
Двигател: APF

Мнениеот Dimitrov_123 » Нед 29 яну 2017 10:10

Като за начало погледни кабелите като се стъмни отвори капака и накарай някой да дава газ на колата и проследи всеки кабел дали не хвърля искри! Купуваш о-пръстени за колектора и те съветвам да си вземеш и свещи та когато го разглобяваш да ги смениш и тях, Късмет!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 29 яну 2017 20:18

почисти и дроселовата клапа,но според мен проблема може би е в газовата

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 29 яну 2017 20:50

Според мен проблемът е в О-пръстените на всмукателния колектор. При мен е същото-оборотите играят, сутрин в студено време трудно пали.
Основната грешка на повечето газаджии е, че когато свалят колекторите за да ги дупчат за газта, не сменят въпросните О-пръстени, които най-често вече са заминали, и от там започват проблемите.
Аз сменях кабели и свещи, дросел чистих и проблема все още е на лице, ще сменя и въпросните пръстени, но нека се стопли малко времето.
И да, смятам, че е от там, защото на предната ми кола, веднага щом сложих газта и почна да прави така, а докато я карах на бензин проблеми нямаше. На тази е същото — сложих газта и проблемите започнаха.

Потребителски аватар
SNikolov4
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 2000

Мнениеот SNikolov4 » Пон 30 яну 2017 1:01

Благодаря за бързите отговори. Интересно, но днес нямаше този проблем, и на газ и на бензин. Ако е възможно да се е запушило нещо и като я продухах хубаво на бензин със 160-170 да се е оправило :biggrin . Все пак ще пробвам това със ринговете и свещите, че уж пали от първи втори път ама знай ли човек :biggrin .

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Пон 30 яну 2017 5:27

Със същия двигател съм! Точно този проблем с играещите обороти вчера го отстраних. Проблемът ти е в дроселовата клапа на 99%. С времето се замърсява като се образува маслен нагар по нея, и отделно по гофрираната тръба за въздуха може да има прясно масло. Относно трудното палене и при мен колата е с газов инжекцион (АЦ СТАГ) и колат аси пали трудно зимата. Смених през лятото 0-пръстените + свещите и пак продължи да пали трудно. Единствената работа, която забелязах е в дебитомера, тъй като имам 2 дебитомера (единият е Хитачи, а другия е някакъв китайски/турски) и си ги менкам. С китайския пали по - лесно. Според мен нямаш никакъв проблем с газовата, щом и на бензин ти прави проблема с оборотите. Газта е по - слабо гориво и нормално да е по - осезаемо играенето на оборотите. Казвам ти го, че не е от газовата защото на мен като започна да ми гасне го правеше само на газ. Ходих при майстори по ДВГ, те ме пращаха при газаджии и обратното. В крайна сметка ми се скапа компа на газовата, смених го и проблемът си остана с гасненето на газ. Питах газаджията и той ми каза да си проверя гофрирания маркуч, дебитомера и дроселовата клапа. Е проблемът се оказа в дросела. Започни от там защото ще ти излезе най - евтино, ако си го правиш сам. Вече няколко пъти я чистя тази пущина...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”