Вчера забелязах много странно поведение на оборотите. При подаване натискане педала на газта оборотите както си стоят на 800 се връщат първо до около 400-500 и тогава започва да ускорява. Търсих подобен проблем във форума но не открих. Не мисля, че това поведение е нормално. На какво може да се дължи???
Връщане на обороти?!
- eckopratt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Връщане на обороти?!
Здравейте,
Вчера забелязах много странно поведение на оборотите. При подаване натискане педала на газта оборотите както си стоят на 800 се връщат първо до около 400-500 и тогава започва да ускорява. Търсих подобен проблем във форума но не открих. Не мисля, че това поведение е нормално. На какво може да се дължи???
и така всеки път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Връщане на обороти?!
eckopratt написа:. При подаване натискане педала на газта оборотите както си стоят на 800 се връщат първо до около 400-500 и тогава започва да ускорява.
Неправилно съотношение бензин-въздух.
При рязкото отваряне на дроселната клапа се получава липса на гориво в сместа.
Според мен причините са 2:
Ниско налягане на бензина в следствие прецакан регулатор на налягането (или несменян горивен филтър)
Износен TPS (датчик на дроселната клапа)
Може и други неща да са, но това ми се струва най-вероятно.
- zozeto
- Автомобил:
- Двигател:
ха да си дойдем на думата..... Имам много сходен проблем от известно време насам и изобщо не знам какво да направя. Та проблема е, че когато колата е студена при потегляне придърпва, но да речем, че за студена кола това е нормално. НО!!! По-големия проблем се появява по време на движение, когато връщам от по-висока предавка на по-ниска (от 3-та на 2-ра например). В този момент при подаване на газ колата направо умира. Няма никаква тяга. Педала на газта е до долу, а тя не поема!!! Никакво ускорение. Вднага включвам последователно през кратък интервал 3-та, 4-та и след това пак връщам 3-та и чак тогава поема и тръгва нормално. Хич не ми харесва тва положение....
Моля, ви кажете ми на какво може да се дължи това и какво да направя???
Предварително Благодаря!!!
Моля, ви кажете ми на какво може да се дължи това и какво да направя???
Предварително Благодаря!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”