Golf 4 V6 BDE Вибрации на определени обороти и почукване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Darkbound
Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
Двигател: BDE

Golf 4 V6 BDE Вибрации на определени обороти и почукване

Мнениеот Darkbound » Съб 28 яну 2017 21:58

Реших направо да направя нова тема понеже в старата много се размиха нещата и се оказа, че повечето от проблемите реално ги няма. В момента имам два проблема на които съм отделил цялото си внимание, но не мога да намеря читав майстор който да намери проблема.

Единият проблем е едно странно почукване от мотора - запис ето тук http://vocaroo.com/i/s11pbYPTMvqZ - играх си малко с записа и чукането се чува около 7 пъти в секунда, веднъж на 0.14 секунди. Чукането мисля, че се чува малко по-силно от пасажерската страна на мотора.

Вторият проблем е вибрации на празен ход на определени обороти, веднъж се усещат на 1000-1200 оборота, най-изразено на 1100 оборота, след това на около 1700 оборота отново се усещат но доста по-леко, и от там нагоре всичко е перфектно. Това се случва само на празен ход, в движение не ги усещам.

Misfire няма на нито един цилиндър, всички броячи стоят на 0.
Дебитомера е добре, изчистихме го (не беше мръсен, но все пак), пробвахме го в движение, няма лаг и няма странни пикови стойности. На празен ход на място дава около 3.10-3.20 г.
Изчистихме и дроселовата клапа, също не беше мръсна, но все пак я изчистихме.
Вадихме свещите, видимо нямат някакви нагари или проблеми, разстоянието на електрода на всичките е ок (1мм) съпротивленията също са ок, няма пробиви или поне не намерихме.
Бобините също смятам, че са ок, не съм ги гледал на осцилоскоп, но като изключим това няма признаци за проблеми с тях.

Колата върви, набира си добре, аз поне не усещам някаква загуба на мощност, сега дали трябва да е така както аз я усещам не знам, имам я от 2 седмици и нямам друга с която да направя сравнение, но нямам дупки при ускорение набира си стабилно до 6-6500 оборота.

Всичко описано до тук е когато карам колата на бензин! Колата има и газово, но в момента почти не го използвам. Ходих при един газаджия (с добра репутация, уж) който се опита да го настрои, доста време се мъчи, но не успя. Това което той ми каза, е че едната тройка цилиндри работят на по-бедна смес на бензин (колко е вярно не знам, не съм ходил на друг газаджия все още). Това което си спомням е, че той на неговата диагностика (за газовото) виждаше две времена (Injection Timing или нещо такова, за бензин не за газ) по едно за всяка тройка цилиндри и имаше разлика от около 0.3-0.4 милисекунди между двете стойности, а самите те се въртяха около 2.60 милисекунди на празен ход.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”