Golf 4 1.6 SR-липсващ датчик
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Golf 4 1.6 SR-липсващ датчик
Имаш ли газова или колата имала ли е някога, защото ми прилича на температурен датчик за АГУ... На този мотор там не би трябвало да има датчици.
Я дай снимка на целия двигател и загради мястото където трябва да се намира този датчик. Това, ако е датчик на газовата май трябва да е на рейката
На изпарителя е по - различен. Аз съм със същия двигател и мога да погледна на моята как е.

- M3ntata
golfer444 написа:Я дай снимка на целия двигател и загради мястото където трябва да се намира този датчик. Това, ако е датчик на газовата май трябва да е на рейкатаНа изпарителя е по - различен. Аз съм със същия двигател и мога да погледна на моята как е.
Ограденото на снимката по долу е точно над стартера до акумулатора, точно там му е и изпарителя ако съдим по снимките. Датчикът реално може да се постави където си реши "майстора", лично според мен няма никакво значение стига да е преди радиатора. Този мотор няма никъде датчици по маркучите за охладителна течност, единствения датчик е на пластмасовото тяло което е закрепено към мотора от страната на кутията там е температурния датчик. А това на снимката както казах е също температурен, но за газовата.
- M3ntata
Вероятно компа е настроен по време да прехвърля на газ и са шутирали датчика, не мога да кажа питай този който го е направил. Ако нямаш проблеми с колата значи всичко е наред...
Според мен, ако е датчик на газовата отивай да ти сложат и не пренебрегвай това нещо. Един датчик на изпарител да струва 15-20 лева максимум, ама да не си прецакаш газовата накрая. Аз така като взех голфа, нямаше датчик на изпарителя, нямаше клапан на изпарителя, хората се чудеха как работи тази газова изобщо. В един слънчев ден компютъра се скапа. Те хората за д аго сложат това нещо значи е имало защо... Между другото с каква марка инжекцион си ти?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”