Проблем при тръгване на първа - Golf 4, 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Outlawz
Автомобил:
Двигател:

Проблем при тръгване на първа - Golf 4, 1.6

Мнениеот Outlawz » Съб 04 фев 2017 23:00

Здравейте всички.

Първи пост ми е във форума и съжалявам, ако е имало подобни теми, защото търсих, но не открих.
Проблемът е следния:

При тръгване на първа, изглежда не бях бутнал скоростния лост до край, съединителят беше до долу и при даване на леко газ чух звук подобен на стържене. На задна също ми се е случвало, ако не влезне предавката както трябва. Може ли да доведе до проблем това на какво се дължи? Случвало ми се е 2-3 пъти за 4 месеца.

Извинявам се за аматьорския въпрос. Нямам и много опит като шофьор и ще се надявам някой да ме просветли. :wink

Поздрави

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при тръгване на първа - Golf 4, 1.6

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 фев 2017 3:19

Outlawz написа:Първи пост ми е във форума и съжалявам, ако е имало подобни теми, защото търсих, но не открих.

Тема за размисъл - Golf 4 1.4 и 1.6 проблеми със скоростите с код DUU, DUW, ERT

Outlawz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Outlawz » Пон 06 фев 2017 6:22

Благодаря, ама сам мога да ползвам търсачката и ако бях открил адекватен отговор, няма ще да пиша тук.

Това не ми решава въпроса по никакъв начин, просто ми дава 10 000 догадки какво може да е.

Ако е от скоростната кутия би трябвало да ми прави проблем при смяната на предавките, а не когато по погрешка не съм бутнал лоста до край. Тук става въпрос за моя грешка.

Надявам се друг да ми даде по-точен оговор, без да ме праща в теми за размисъл.

Мерси.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пон 06 фев 2017 7:33

Съвсем нормално е като не си вкарал предавката докрай и се опиташ да потеглиш да чуеш стържене. Няма какво да се притесняваш, гледай просто да свикнеш кога е влязла напълно и кога не.

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Сря 08 фев 2017 0:21

Това е прихъркване от скоростната кутия когато не вкараш хубаво на скорост. При мен се е случвало и на първа, и на втора и на задна. На голф 3 също се получава понякога. Гледай да свикнеш хубаво да си вкарваш предавките и да усещаш кога не си я включил както трябва. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”