Голф 2 1.6 1990-проблем с охладителната система
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Голф 2 1.6 1990-проблем с охладителната система
Здравейте колеги.Поредния проблем е.
Реших да си сменям радиатора,понеже моя течеше,но се оказа,че е капал от датчика на радиатора,но както и да е .
Сложих си нов радиатор Нисенс и на следващия ден на извънградско стрелката не беше по средата а леко по в дясно и така стоя до Пловдив.На другия ден карах градско стрелката чук в средата.Преди няколко дни почна да показва,че колата работи на 70-80 градуса.Пипам долния маркуч по-студен е от горния.Перки не е включвала.Викам си датчика прави проблем.Отивам днес,взех нов паля колата стрелката отива в дясно,ни перки се включват ни нищо,пипам горния маркуч,пари не се пипа,долния студен.Викам си термостата е заседнал.Айде газ за нов.До сега се чекнах да го сменям.Паля колата стрелката пак бяга в дясно горния маркуч пари не се пипа,долния пак студен.Струва ми се,че антифриза не циркулира като хората в казанчето.Водната помпа ли е заминала или аз не правя нещо като хората,или таблото лъже зверската?
Реших да си сменям радиатора,понеже моя течеше,но се оказа,че е капал от датчика на радиатора,но както и да е .
Сложих си нов радиатор Нисенс и на следващия ден на извънградско стрелката не беше по средата а леко по в дясно и така стоя до Пловдив.На другия ден карах градско стрелката чук в средата.Преди няколко дни почна да показва,че колата работи на 70-80 градуса.Пипам долния маркуч по-студен е от горния.Перки не е включвала.Викам си датчика прави проблем.Отивам днес,взех нов паля колата стрелката отива в дясно,ни перки се включват ни нищо,пипам горния маркуч,пари не се пипа,долния студен.Викам си термостата е заседнал.Айде газ за нов.До сега се чекнах да го сменям.Паля колата стрелката пак бяга в дясно горния маркуч пари не се пипа,долния пак студен.Струва ми се,че антифриза не циркулира като хората в казанчето.Водната помпа ли е заминала или аз не правя нещо като хората,или таблото лъже зверската?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1.6 1990-проблем с охладителната система
Пали колата и виж дали от маркуча на разширителното казанче(горния малък) излиза нормална струйка антифриз.
За целта отваряш казанчето и палиш колата. На гореща кола не отваряй капачката, може да кипне (и да те изгори).
Освен водната помпа - обвезвъдуши ли я? Парно има ли като хората или е скапано?
За целта отваряш казанчето и палиш колата. На гореща кола не отваряй капачката, може да кипне (и да те изгори).
Освен водната помпа - обвезвъдуши ли я? Парно има ли като хората или е скапано?
- beuchat
Няма струйка от тънкия маркуч.Имам чувството,че помпата не върти.
Edit:сложих си стария термостат на котлона,отваря си нормално.
Edit:сложих си стария термостат на котлона,отваря си нормално.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
beuchat написа:Няма струйка от тънкия маркуч.
Не може да няма никаква струйка. Ако няма, помпата не е наред. Подай съвсем малко газ и виж дали ще почне да лее поне малко.
- beuchat
Някакви мижави капчици имаше,струя е силно казано.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не ти е обезвъздушена.
Отвори капачката и я остави да поработи без капачка на място. Явно има доста въздух в системата, щом само пръскат капки от там.
Отвори капачката и я остави да поработи без капачка на място. Явно има доста въздух в системата, щом само пръскат капки от там.
- beuchat
Колко време да я държа,защото я държах 4-5 мин с отворена капачка като и налях аптифриза.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Докато отвори термостатът и се включи перката поне.
- beuchat
Проблемът е,че ни термостатът отваря, ни перката се включва,

Това беше последно показанието на таблото.

Това беше последно показанието на таблото.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Освен наистина да е заминала помпата...
Пробвай на отворена капачка няколко пъти рязко да стиснеш някой от маркучите - примерно горния към радиатора.
Идеята е ако е останал някъде въздушен джоб - да 'прескочи' водата и да напълни.

Пробвай на отворена капачка няколко пъти рязко да стиснеш някой от маркучите - примерно горния към радиатора.
Идеята е ако е останал някъде въздушен джоб - да 'прескочи' водата и да напълни.
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моята я чаках доста докато обезвъздуши... Даже преди да отвори термостата казанчето преля, но си го изчаках най-търпеливо докато хвърляше вода, после си долях и така... Аз съм с KR и стрелката ми отиде в дясно при обезвъздушаването, не кой знае колко много, но моята по принцип си грее повечко... Може да имаш проблем и с капачката! Провери кабелите към перката и датчика на радиатора.
- beuchat
Колеги,а трябва ли като отворя капачката водата в казанчето да се върти,защото сега не се възти а леко трепти?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Задължително е да тече от малкото маркучле. Даже да не е на силна струя - все струйка трябва да има. Капки не е достатъчно
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Напълни казанчето и запали двигателя и още докато е студена почвай да вадиш маркучите един по един, особено маркучите на изпарителя ги вади и от двата края. Приготви си антифриз да доливаш.
Има нещо куцо при теб, нещото трябва да е неоригинално, щото при мен обезвъздушаването си става само. Най-вероятно въздушният джоб да е заради газовата.
Помпата, ако е оригинална, силно се съмнявам, че може да се скапе.
Да не е задръстено маркучето?
Има нещо куцо при теб, нещото трябва да е неоригинално, щото при мен обезвъздушаването си става само. Най-вероятно въздушният джоб да е заради газовата.
Помпата, ако е оригинална, силно се съмнявам, че може да се скапе.
Да не е задръстено маркучето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро имах такав проблем не ми въртеше водата до разширителният съд, нямаше никакъв дебит, турбинката на водната помпа се беше скъсала от оста. След смяната и всичко се оправи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”