Ъпгрейд спирачки VW Jetta Mk2 1.6 PN 1990г.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Ъпгрейд спирачки VW Jetta Mk2 1.6 PN 1990г.

Мнениеот stefan4o » Пет 10 мар 2017 19:04

Здравейте, колеги.
От доста време ме сърби да й ъпгрейдна малко спирачките на моята бабичка, та имам няколко питания. Какви са вариантите да ползвам спирачки от Пасат Б3. Разгледах в ЕТКА и установих, че шенкелът при Пасат е същия като при 16-волтовите Мк2 Голф/Джета. За апаратите попитах колега и ми разясни нещата как стоят, както и със задните дискови спирачки, които са 1:1. Бих помолил някой, който е минал по тоя път да ми подскаже, какво ще ми е нужно:
1. След като шенкелите са еднакви, това значи ли, че кормилният накрайник ще пасне и той. Видях, че в ЕТКА кормилните накрайници са еднакви при всички Голф/Джета. За шарнира няма смисъл да питам, понеже съм с 19мм-ов вариант, какъвто е при Пасат, предполагам там няма да има изненади?
2. Как стои въпроса с външните карета? Пак в ЕТКА видях, че при Пасат са няколко вида, както и при Голф/Джета. Ако взема шенкела с карето и сп.апарат ще мога ли да ги монтирам директно, предполагам с моите няма да се получат нещата?
Всякакви жокери ще са ми от полза. Идеята е да мина от 239мм плътен на 256мм вентилиран диск отпред и евентуално дискове отзад.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”