Golf 3 1.6 AFT - Странно чукане от двигателя след 4000 оборота

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
wearnoob
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.6 AFT - Странно чукане от двигателя след 4000 оборота

Мнениеот wearnoob » Чет 02 мар 2017 16:13

Здравейте колеги, проблема е много странен и лично аз не съм го срещал, колата по принцип си няма сила от доста време, забива грешка на ламбда сондата, но и преди 60 градуса пак си е същата мудна. Има обикновено газово, но не се кара на газ, тъй като си е убийство за тоя мотор с АГУ, а за ГИ за сега пари нема :biggrin . Главния проблем е че когато колата се изфорсира рязко след 4000 оборота започва да работи на 3 цилиндъра и да трака все едно има задържал клапан и да мирише на неизгорял бензин. Някакви идеи? :love.vwclub

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Re: Голф 3 1.6 афт странно чукане

Мнениеот Explode12 » Чет 02 мар 2017 23:03

Ако ламбдата не работи коректно и смесите няма да са като хората. Може да работи богато и за това да мирише...щом дава грешка най-вероятно е за смяна. Особено ако преди това е карана на газ дълго време.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Вто 07 мар 2017 20:42

wearnoob написа: Има обикновено газово, но не се кара на газ, тъй като си е убийство за тоя мотор с АГУ, а за ГИ за сега пари нема Някакви идеи? :love.vwclub

И кое му е убийството, че не разбирам? Колата сигурно е на 20 и кусур години и незнаен брой килиметри колко повече да я убиеш? Аз имам такъм голф точно с обикновена газова и за 9 години е минал над 170 000 км на газ. На бензин си е пълен мъртвец(даже съм извадил буксата на дебитомера за да може поне малко от малко да върви на бензин), но на газ си е пушка.

wearnoob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wearnoob » Пет 10 мар 2017 19:38

[
Ясно, и моя си бега по- доволно на газчица, но когато запалителната й система не е хубава, каталожна киха и прави много мизерийки, особено като се кара повечко в лютеницата на кратки разстояния.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Re: Golf 3 1.6 AFT - Странно чукане от двигателя след 4000 оборота

Мнениеот edisonov » Нед 12 мар 2017 16:35

Относно запалителната система си е така. За да върви на газ всичко трябва да е ОК - свещи, кабели, капачка, палец и бубина, но не е задължително да работи добре на бензин. Друго не и трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”