Golf GT 1.6 къси скорости?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf GT 1.6 къси скорости?
Здравейте. От скоро съм собственик на такова голфче 96-та година, но забелязах че скоростите са доста къси, а това не ми харесва много. Още докато тръгна на 1ва и оборотомера скача на 4000. На 5-та при 120км/ч пак показва около 3600-3700. Незнам доколко това е нормално. Свикнал съм на вектрата където на 5-та се движех със 120 при 3000 оборота. Също искам да попитам доколко показанията от бордовия компютър са верни? Колата е карана от Плевен до Варна и даде среден разход 6.7/100. Ако карам над 110-120, разходът се качва на 7/100,а до 100км/ч показва 6.2. Всъщност какво отличава GT варианта от обикновенните голфове? Моля споделете някакви впечатления.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Максималния въртящ момент на този двигател(1.6 101 к.с) е при 3500 об,а на ABS е пре 2750....така,че няма как де не е разчетена за това скоростната ти кутия...
При мен при 120 км/ч оборотите на 5 -та са 3300.....
KAMUS стига си писал глупости сама за да трупаш мнения....как така двете стрелки на оборотомера и километража на 5 ще вървят заедно....ами има толкова различни двигатели монтирани на VW с различни характеристики....едни работят на по-високи други на по-ниски обороти(в зависимост от мястото на максималния въртящ момент в графиката на оборотите)...ама много е елементарно да пиша такива неща (да ме извинят колегите от форума)........преди човек да почне да пише редно е да понаучи азбуката!!!!
KAMUS стига си писал глупости сама за да трупаш мнения....как така двете стрелки на оборотомера и километража на 5 ще вървят заедно....ами има толкова различни двигатели монтирани на VW с различни характеристики....едни работят на по-високи други на по-ниски обороти(в зависимост от мястото на максималния въртящ момент в графиката на оборотите)...ама много е елементарно да пиша такива неща (да ме извинят колегите от форума)........преди човек да почне да пише редно е да понаучи азбуката!!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ludia написа:при 1.6 101 коня на 5-та стрелките вървят почти заедно![]()
ти не пиши без да знаеш
120 км е в средата на циферблата,а 3700 об е почти 3 деления вдясно от средата на оборотомера....това заедно ли значи?
Заедно са при мен 1.8 АBS 120-3350, 140-4000 об....ама това въобще има ли някакво информационно значение?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Двигателя е 1.6 101 коня AFT. Странното е че тези коне ги дават при 5500 оборота. На мен лично ми се вижда доста височко. Относно компютъра.... онзи ден ходих да я регистирам и за времето което прекарах там с работещ двигател и предвижвания от по 5 метра ми показа 99.9/100
После по пътя започна много бързо да пада до 9/100 Абе каква е тази грешка която ми показва като дам на контакт? 1П-01 Също незнам как да си сверя часовника. Незнам и как се занулява и изобщо как да се използват функциите на компютера. С една дума ако има някъде някакво ръководстово, било то на английски или немски, ще се радвам да го качите. Още не съм сменил ремък и ролка и затова не и давам зор, тия дни ще кажа със сигурност колко оборота показва на 5-та при 120км/ч

-
- Автомобил:
- Двигател:
Решението на единия проблем,с грешките
:
http://vwclub.bg/articles.php?id=13
На 3000 оборота на 5-та мойта кочина върви с 100км/ч.
Часовника се настройва от двете бутончета,едно над друго в десния край на таблото - ползвай химикал/молив да натиснеш.Не е нужно да е на контакт.
Да не те притеснява компютърът,защото той дава осреднени,а не моментни стойности.Ще се научиш да го ползваш,той е прост и лесен за употреба.Щракай повечко с копчетата и ще го разбереш
.
Занулява се в позиция 0 - плъзгаш и държиш,докато се нулира.

http://vwclub.bg/articles.php?id=13
На 3000 оборота на 5-та мойта кочина върви с 100км/ч.
Часовника се настройва от двете бутончета,едно над друго в десния край на таблото - ползвай химикал/молив да натиснеш.Не е нужно да е на контакт.
Да не те притеснява компютърът,защото той дава осреднени,а не моментни стойности.Ще се научиш да го ползваш,той е прост и лесен за употреба.Щракай повечко с копчетата и ще го разбереш

Занулява се в позиция 0 - плъзгаш и държиш,докато се нулира.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
......................... аз споделям как е моят автомобил....за последен път казвам ...НЕ мЕ ИНТЕрЕСУВА броиката на мненията но без да засегна някои щте кажа це см карал много автомобили и см изминал страшно много км. и смея да твардя че см в 4ас за много нешта.......joker написа:Максималния въртящ момент на този двигател(1.6 101 к.с) е при 3500 об,а на ABS е пре 2750....така,че няма как де не е разчетена за това скоростната ти кутия...
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен двете стрелки на 5-та скорост се движат почти успоредно до към 100км/ч. Повече няма да засилвам докато не сменя ремък и масло. Много ми е любопитно защо като запаля колата и измина към 400-500 метра и ми показва разход 25/100. После постепенно пада до към 9-9.5/100. Доста ме смущават тези показания при положение че едвам галя газта. Мислех че е по-икономична кола 

Някой да се е замислял, че колата е студена и в началото е на смукачWish_Master написа:........... Много ми е любопитно защо като запаля колата и измина към 400-500 метра и ми показва разход 25/100. После постепенно пада до към 9-9.5/100. Доста ме смущават тези показания при положение че едвам галя газта. Мислех че е по-икономична кола

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”