Голф 4 1.6 16v Сваляне на всмукателен колектор
Голф 4 1.6 16v Сваляне на всмукателен колектор
Здравейте, решил съм да сваля всмукателния колектор и да подменя о пръстените които не бяха подменени при газификацията, че имам проблем с оборотите и докато е студена заглъхва и не слуша педала за газта много. А искам и да го почистя ,че си е мръсен. Работата е там, че ми се иска сам да го направя ,защото видях ,че не е голяма философия разкачаш няколко кабела и дюзите и мъркучите към тях, проблема е там ,че при завиването трябвало да се завият под определено напрежение ли и аз не знам как точно да го обясня(за болтовете на колектора става дума). Та трябва с пециална тресчотка до колкото видях. Има ли начин да ги завия под желаното напрежение без такава и проблем ли ще е ако просто ги завия? Гледах няколко теми в които си свалят колекторите за чистене ,но никой не споделя как затяга болтовете дали по пеценка или с тресчотка която се настройва. А нямам и от кой да взема такава. Специфични са май. Благодаря
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Голф 4 1.6 16v Сваляне на всмукателен колектор
Принципно всяко болтче в колата е стеганато с точно определена сила и за това има документация. В тази конкретно ситуация може да минеш и без динамометричен ключ, но това се свежда до определен опит и усещане. Идеята е да не стягаш прекалено много и да спукаш колектора, който е пластмасов в твоя случай.
Моят не е пластмасов. На следващия който е AZD мисля ,че беше пластмасов. Тоест трябва да се завиват така ,хем да е здраво хем да не е прекалено натегнато доколкото разбирам. Нещо специфично като цяло има ли? За чистенето според вас добре ли е да го обгоря отвътре с горелка? Или има по добър начин?
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Закарай го на автомивка-препарат и с водоструйката ще стане като нов.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”