Мнениеот petar.kirkov » Пон 03 апр 2017 10:52
Ас съм също с APF мотор.
Моята сонда също на компютъра я дава, че не е мн наред, но не ми влияе на оборотите и на разхода. Това което ми обясни моя майстор, е че е изгорял само подгрева на сондата и когато двигателя развие оптималната температура, всичко се нормализира. Не ги разбирам мн тия сонди, но грешката винаги си стои и няма забележимо негативно влияние.
При мен лично имаше придърпване на 1800-2000, имах следната грешка "Cylinder 3 Misfire Detected". От там какви ли не хипотези ми минаха през главата, смяна на кабели, свещи, бубини ала бала....накрая се оказа, че кабелът на 3-ти цилиндър бил леко разкачен. Наместихме го и всичко заспа.
Наистина както е казал колегата по-горе е важно системата да е хубаво уплътнена, за да не дърпа или изпуска излишен въздух. Аз тази седмица смених гарнитура на клапани и О-пръстени на всмукателен колектор и дорсел (пръстена на дросела, трудно се намира). Бях потресен колко много се бяха запекли всичките и направо се чупеха като пластмаса. В допълнение направихме и едно хубаво почистване на нагарите. Специално за дросела моя от входящата част (тази която се вижда като свалите въздушния маркуч, беше много чистичък, но от другата страна беше леш.)
Сега колата работи много по приятно и равномерно, дори мисля разхода се подобри леко. Ако не сте ги сменяли никога, препоръчвам да го направите.
ПП: Що се отнася до онзи момент, в който колата сама се форсира на ниски обороти или полусъединител, мисля че е търсен ефект от производителя. На мен лично много ми допада, защото така колата сама не си позволява да изгасне. Аз лично съм си правил експерименти на 1-ва, 2-ра и 3-та, махам си крака от газта и колата сама си кара на 1000-1100 оборота стабилно, без да тресе и да гасне. Дори ако има някакво по-малко баирче, сама си дава малко повече газ за да го изкачи.