Проблем с хидравликата на голф 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
freedom
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата на голф 5

Мнениеот freedom » Вто 16 авг 2011 22:39

Здравейте колеги !
преди няколко месеца ми напрви проблем рейката на колата (голф 5 2.00 тди 140 к.с. 2004 г.) или по точно хидравликата.ту имаше , ту нямаше докато в един момент не изчезна .оказа се че хидравликата ми е електрическа изцяло или с други думи със електрическа рейка (поне така ми обясниха)първият път отрмонтирах само ел.управлението на рейката , отвориха ми блока и там някакво двигателче или нещо подбно правело проблем.оправих го карах 2 месеца и нацяло се скапа.купих си електрическа рейка 2-ра ръка , всичко е ок,смених я , карах 5-6 месеца без проблеми до вчера.отново съм без хидравлика и май отново е същият проблем.та имам няколко въпроса ако някой може да помогне:
1.от какво е възможно това изгаряне на това ел.задвижване или е просто съвпадение
2.някой знае ли къде могат да ми оправят старата рейка
3.взаимозаменяема ли е рейката ми с на някоя друга кола,например :пасат,сеат,поло или др.
4.някои знае ли добър сервиз около стара загора да ме насочи да си закарам там колата

дайте съвет какво да правч :)
благодаря на всички отзовали се

Последна промяна от freedom на Вто 16 авг 2011 22:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: PROBLEM S REIKATA NA GOLF 5

Мнениеот icefire » Вто 16 авг 2011 22:40

Препиши го на кирилица, че иначе ще има ключ.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Re: ПРОБЛЕМ С ХИДРАВЛИКАТА НА ГОЛФ 5

Мнениеот doubledTSI » Вто 16 авг 2011 23:45

memberlist.php?mode=viewprofile&u=155461
Този колега е сменял рейка. Може да ти е полезен.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с хидравликата на голф 5

Мнениеот vasko__2 » Сря 17 авг 2011 15:26

Става от Октавия-2 и новия Супърб .Само,че са два модела рейките,разликата е в инсталациите.Двата модела са взаимозаменяеми,но в комплект с инсталацията им.

Потребителски аватар
kristin_zlatkov
Автомобил: Голф 5 Вариант Поло 2004 14 16
Двигател: 19тди 14 16

Шум от елетромеханична рейка на Голф 5, Вариант

Мнениеот kristin_zlatkov » Нед 09 апр 2017 10:17

Уважаеми колеги,
От м.Февруари 2015година притежавам Голф 5 Вариант 2007г, 1,9ТДИ 105 коня.
Страхотна кола е и я карам доста. Със самото закупуване отремонтирах демпферен маховик
на скоростната кутия, защото издаваше неприятен звук и оттогава я карам без проблем.
Маховика закупих за 650лв комлект на фирма "ЗАКС" и заедно със сменяето на всички ремъци и
филтри, както и масло заплатих около 1000лв. За колата платих на табела след отстъпката 7000лв,
офертата беше със известен проблема в маховика. Плюс ремонта за който споменах ми излезе 8000лв.
Купих и още 17" джанти оригинални от Пасат 6, "Плътни петолъчки", като комфорта при возене
не се промени според мен. Колата харчи 6,5-7литра дизел градско. На дълго около 5,50литра
От около една година има "Леко тропане" отпред в ляво в ляво. Закарах я на преглед и се установи
че няма проблем в окачването а шума идва от електромеханичната рейка.
Шума не ме безпокои много, но се питам колко пари ще струва, рециклирането на рейката.
Лекотата при движение на волана не е нарушена, нито свети датчик по таблото.
Дали да се закупи нова райка или старата да се рециклира. Имам оферта от сервиз който се
намира на гърба на "Макдоналдс" на "Орион", бул Европа София. Офертата е следната 70лв сваляне и качване
на рейката , + 250лв рециклиране. Посъветвана съм от поанати че този проблем нямало да се увеличи
нито имало възможност за авария, шума не се увеличава, въпреки че от доста време карам така, след монтаж на
по големите джанти шума не се е променил. Запознати казват дори да не се предприема никакво действие.
Споделете има ли накой опит с подобен проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”