Golf 4 1.6 16v Въпрос за егр

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gddbg
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.6 16v Въпрос за егр

Мнениеот gddbg » Пон 03 апр 2017 20:18

Имах проблем с поддържането на ниски обороти най-вече в задръствания и беше отврат да се кара така. Посъветваха ме да си почистя егр и тръбата. Направих го въпреки ,че не бяха мръсни. По-скоро опушени. Обаче не се оправи проблема, но след четене из нета разбрах ,че той трябва да е затворен при изключен двигател ,а моя не беше и стигнах до извода ,че явно не се затваря и от там проблема с играенето на оборотите. Затапих го с една ламаринка и положението доста се подобри,но сега ми излиза грешка p0401 щото някакъв датчик не отчита газовете които трябва да минат през егр. Та има ли начин да го накарам да заработи ако е заседнал отворен или е безнадежден случай и проблем ли е за колата ,че ми излиза тази грешка и светва чека? И ме посъветваха да направя малка дупка на ламаринката ,за да минавало малко количество газове което да залъже датчика, а ми се иска ако може да съживя клапана. :biggrin

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Re: Golf 4 1.6 16v Въпрос за егр

Мнениеот владислав » Вто 04 апр 2017 15:48

Ако имаш кабел пробвай да адаптираш егр. Ето една тема пише на руски но мисля че се разбира, това със затапването не е ли за само за дизелите и вакумен егр:
http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=144591

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Вто 04 апр 2017 16:41

Ами не съм голям разбирач. Уча се още, но факта ,че егр ми е стоял отворен по време на ниските обороти и е давел деигателя е на лице. Направих пробно кръгче веднага след слагането на ламаринката и разликата е доста осезаема. Не знам дали трябва да се адаптирва. И той ли трябва? :biggrin

владислав

Мнениеот владислав » Вто 04 апр 2017 19:50

Дано има кои да напише нещо по въпроса, аз мисля че ЕГР трябва да е отворен в ниските обороти особено на загрял двигател.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Вто 04 апр 2017 20:47

От това което четох аз и което разбрах излиза ,че трябва да се отваря само във високите при работна температура. Защото ако се отваря при ниските обороти то така и така чистия въздух който се подава ще бъде малко и ако егра е отворен и пуска изгорели газове към цилиндрите самият въздух рязко се разрежда с мръсния и колата един вид се задушава. Не и стига въздух за поддържане на оборотите и за това почват много да играят, а и се разваля вакуума лесно така. А се отваря във високите когато притока на въздух е доста повече и явно изгорелите засмукани през егр газове достатъчно ,за да не разредят въздуха и да я задушат. Според мен има логика даже доста ,но не означава ,че е напълно вярно. Това го разбрах след като се поинтересувах за грешка p0401 която е за много ниски отчетени нива на изгорели газове преминали през всмукателния колектор. Няма и как да минат като съм го затапил. Та грешката идва от сензор отчитащ разликата в количествата чист въздух и изгорели газове.

владислав

Мнениеот владислав » Сря 05 апр 2017 9:02

Здравей такъв сензор няма, ако го има интересно къде се намира: Та грешката идва от сензор отчитащ разликата в количествата чист въздух и изгорели газове.
Аз съм имал проблеми с оборотите и като теб мислях, че е ЕГР, дросел, бензинова помпа, други датчици, спукан колектор моят е пластмасов и т.н., но накрая се оказа датчик на колянов вал (но доста време мина да си покаже грешката). Не пиша че при теб е това проблема дано го решиш по бързо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”