може ли да стане?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

може ли да стане?

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 13 май 2007 16:21

Може ли да се слойи кора със 2 перки на голф3 с 1 перка и би ли работило добре или трябва да се преправя много? и изобщо какъв е случея с двете перки при голфа?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 13 май 2007 16:32

Случая е,че са свързани с ремък една с друга.Моторът си е един.Ама дали ще стане,не зная.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пон 14 май 2007 0:26

Не съм сигурен ама трябва да се смени "предния щит" (тоя дето е от стъклопласт), че май и радиатора.
Не знам заслужава ли си.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 14 май 2007 6:46

Със смяна на радиатор /"питата" е доста по-голяма/ и "нещата" непосредствено зад него. В Дупница по моргите съм гледал такива "комплекти" - ок. 100 лв., включително маркучите, стърчащи от радиатора... :) Ел. моторчето е по-мощно, виждал съм АЕГ, Бош и Сименс - ще ти трябва и останалата част от буксата с кабелите, отиващи "към колата". Гледай ремъка м/у перките де не се е "опекъл" много /или го сменяш, но не навсякъде ги продават/, подай 12 волта на моторчето и се ослушай за втулки/лагерчета - ако има нещо, ги оправяй преди да монтираш... Радиатора също е добре да се провери. Самия монтаж/демонтаж е за половин ден работа, но ако знаеш какво правиш и не се чудиш. И ако всичко върви гладко, което е малко вероятно - личен опит... :)

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 14 май 2007 8:11

а идеята на двете перките каква е да охлажда повее или едната е 1 а другата 2 степен?

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 14 май 2007 8:17

не знам защо ще го правиш , след като го няма в заводското оборуване - защо е необходимо да се слага . от гаража се вижда че колата е черна знаеш ли какви са последствията когато се вкл 2 перки - колата почва да звучи като комбайн и ако се движиш по прашен път си катохеликоптер - целия прахоляк се завихря отдолу и се качва върху нея = мивка
дали може - може ,слагат ги на версий с климатици и повече коне , но за какво и с една перка си охлажда добре , само лятото в жега на чер път и с малка скорост може да загрее но тая кола не е направена за това
ти си знаеш

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 14 май 2007 8:26

ма вера се напинях по магистралата и мисля че 1-2 пъти пусна перката в движение а и стопля прилично бързо та затова не че съм се засилил да слагам нали ма питам

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 14 май 2007 8:29

Степените пак си ги има, 2-те перки са на един /по-мощен/ ел. мотор и 2-рата се задвижва от ремък - съответно - оста на моторчето е по-дълга, за да има място за шайбата на ремъка. При допълнително монтиран климатик колата /най-често/ остава с оригиналния си радиатор /при мен е така :( / и охл. с-ма трябва да е повече от перфектна. А управлението на моя климатик автоматично пуска 1-вата степен на перката заедно с компресора.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Пон 14 май 2007 8:52

а как звучи когато работят всички перки :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”