От инжекторите е! Няма от къде другаде да влиза бензин. Други проблеми имаш ли освен този за, който си писал? Би трябвало да прекъсва студена, намалена мощност? Как пали? Пробвай да бутнеш рязко газта след, като запалиш да видиш какво става, дали има лек пад в оборотите. Ако пускаш консуматори или въртиш волана, докато е студена какво се получава?
Ако веднага след запалването смачкаш газта и тръгнеш, на около 3000 оборота, забива ли нос?
Ако ти е прецакан температурният датчик може да вкарва повече бензин, докато е студена и да не може да го изгори, да се дави.
Как ти е температурата, вдига ли 90 градуса стабилно, термостат?
При каране на къси разтояния при студено време също е възможно да вкарва малко бензин в маслото.
Аз, като я купих моята преди 2 години имах също повишено ниво на маслото, колата също не беше карана доста време, по документите, 9 месеца най малко.
Другият вариант е, майстор мундар, който е налял повече масло, отколкото е необходимо, защото не се е поинтересувал, колко масло събира. Това го правят редовно.
На един познат му бяха наляли повече масло, поради щека от друга кола, просто бяха разменили щеките за проверка на маслото.
Ако ти е високо нивото отиди да ти отлеят, защото може да стане беля, особено, както си и с турбо!
Аз така и не съм сигурен, от къде ми вдигаше нивото, защото имах всичките тези проблеми накуп.
Сега всичко е наред с нивото на маслото да чукна на дърво.
Иначе е нормално маслото да има лек мирис на изгоряло гориво, т.е. не очаквай маслото да си мирише на същото, както си го налял.
Сетих се за една проба, която правих тогава. Капваш една капка масло на вестник и около капката се получава един ореол, това е бензина.