Имам следния проблем, който вече си мисля, че е следствие на нещо друго.
Вчера всичко си беше ОК с колата, днес сутринта паля- работи на 3 цилиндъра. VCDS казва - misfires в цилиндър 1.
Ясно ми е като цяло как да се оправи - свещи, кабели и накрая пак ще сменя бобината, но не това е проблемът.
Проблемът ми е, че това се случва може би на всеки 2-3 години.
Предишния път имаше проблеми с цилиндри 2 и 3, като не беше постоянно, а периодично си се прецакваха и е особено забавно като си в Джъмбо на бул.България и се опитваш да излезеш от подземния паркинг, но... само се опитваш

Та, въпросът ми е, каква може да е причината толкова често да ми заминават комутаторите (тъй като той е вграден в бобината) на бобините или самите бобини? От къде идва кабелът, който влиза в бобината и кой контролира и определя какво точно да й прати и възможно ли е да имам проблем с този източник?
Друго допълнитлено нещо - карам колата от 10 години вече. 3-4м след като я купих се появи едно притрисване/придръпване. От тогава до сега така и не успяме да намерим каква е причината, а пообиколих доста майстори. Та си мисля- възможно ли е да са свързани някак си двете неща?
Благодаря на отзовалите се предварително!