Голф 2 проблем с показания температура на антифриз
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 проблем с показания температура на антифриз
Значи стрелката на таблото която показва температурата на водата не помръдва колкото и да работи колата преди мислех че проблема е в самото табло обаче на скоро го смених и никакъв ефект.Предполагам проблема е в датчика и въпроса ми е къде е тоя датчик,колко струва и мога ли да си го сменя сам
Re: Голф 2
Черен датчик в охладителната течност, сменя се елементарно, тъй като е само за стрелката на таблото може да вземеш най-евтиният. (това ако датчика е от този с двете жици)
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи е вътре в казанчето
НЕ.
Незнам какъв ти е двигателя, но на долната снимка е номер 25.
( на някой коли 24 и 25 са обединени в един сензор с 4 жици.)

Незнам какъв ти е двигателя, но на долната снимка е номер 25.
( на някой коли 24 и 25 са обединени в един сензор с 4 жици.)

Последна промяна от x15 на Нед 15 апр 2012 0:56, променено общо 1 път.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Аз номер 26 не виждам бре човек 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ako датчика е с 2 кабелчета,изваждаш му буксата и с нещо/кабел/ даваш клемите на буксата накъсо,после даваш на контакт и гледаш дали стрелката ще отиде в най дясно положение,ако да значи е датчика, ако пак не иска да помръдне може да е от таблото или да имаш прекъснат кабел по инсталацията на колата
пп:при пълно късо на датчика таблото отчита че температурата е много висока и за това стрелката отива на максимална температура,затова те съветвам да сложиш едно мостче на буксата
а ако имаш мултицет може да измериш колко ома има на изводите на датчика
ако ще го сменяш датчика да си вземеш и уплатнение,представлява О-пръстен,щото ако ползваш стария може да протече
пп:при пълно късо на датчика таблото отчита че температурата е много висока и за това стрелката отива на максимална температура,затова те съветвам да сложиш едно мостче на буксата
а ако имаш мултицет може да измериш колко ома има на изводите на датчика
ако ще го сменяш датчика да си вземеш и уплатнение,представлява О-пръстен,щото ако ползваш стария може да протече
Re: Голф 2 проблем с показания температура на антифриз
Този датчик обикновено е на изходните щуцери за антифриз на главата. Най-често е с един извод - жълто кабелче. На по-новите двойки се среща и датчик с два извода. Втория извод е маса, т.е. второто кабелче е кафяво. Диагостиката на проблема е описал подробно колегата по-горе, т.е. даваш жълтото кабелче на маса и ако всичко останоло по веригата е добре, то стрелката се отклонява на максимум. Когато преди две години сменях моят едноизводов датчик, мисля че струваше няколко лева.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
moimoimoi написа:ako датчика е с 2 кабелчета,изваждаш му буксата и с нещо/кабел/ даваш клемите на буксата накъсо,после даваш на контакт и гледаш дали стрелката ще отиде в най дясно положение...
... и отиваш да си вземеш още по-ново табло, защото на това уреда вече ще е изгорял!

Да! Уреда се тества с шунтиране на датчика, но не на късо, с кабелче, а с резистор от порядъка на 100-150 Ома

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
e може и с резистор,макар че аз съм пробвал накъсо за 3-4 секунди и нищо му нямаше после на уреда,все пак тази операция може да се извърши от двама-един при датчика и един при таблото по най краткия начин
-
- Автомобил:
- Двигател:
днеска го направих това с кабелчето дадох на късо и стана това което ми описахте стрелката отиде на MAX сега да попитам какви пари е този датчик и от къде да го купя във Варна // Благодаря на всички колеги 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ами аз като търсех датчик и в един магазин ми казаха 50 лева-веднага ги обявих за луди
отидох в друг и там за 20 лева

отидох в друг и там за 20 лева
-
- Автомобил:
- Двигател:
В един сайт го има за 10 кинта /// Колеги ще имам да черпя

-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених датчика и всичко е ок 

-
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: ABU 1994
И аз имам проблем с датчика за температура на водата и благодаря за информацията.Въпросът ми е синият датчик за какво е?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”