Голф 3 Изгнили прагове-моля помогнете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Naydenov56
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 Изгнили прагове-моля помогнете

Мнениеот Naydenov56 » Съб 23 ное 2013 12:35

Колеги,Голфа ми все още работи отлично,но имам голям проблем с праговете на автомобила!Под пластмасовите кори ,праговете са се надули от ръжда!Моля подскажете някои добри майстори,но да не са големи скъпчии!Все пак Голфа не ми е първа младост,но поради това ,че двигател и ходова част са все още добри бих искал да го спретна малко!Благодаря предварително за информацията!Голфа е 3-ка,Вариант(1997г. октомври,комби)

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Изгнили прагове-моля помогнете

Мнениеот piter_96 » Съб 23 ное 2013 14:00

Колега Август месец и аз правих това упражнение, а именно-смяна на прагове, калници и кърпене на под. Калниците и праговете майстора ги купи нови. Разпитай какви пари ще ти вземат в София. За мен парите, които ми взе моят майстор са малко, в предвид работата, която свърши. Поздрави !

Последна промяна от IvanMan на Съб 23 ное 2013 21:22, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Мнениеот golfmaniak666 » Съб 23 ное 2013 14:03

колко пари ти взе колега за да се направи груба сметка

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Съб 23 ное 2013 14:07

400 лева с труд и от мен.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 23 ное 2013 15:07

и след 2 години, пак е всичко ръжда :banghead Спасение няма, но ако си решил да си даваш парите, няма кой да те спре! Казвам го от личен опит! Ти го кърпиш той на друго място пробива що е то? Ръждата :stumm :icon_lol
До колкото знам, смяна на прагове с труд 200 лева за двата! Колко ще изкарат никой не знае!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 23 ное 2013 15:12

100 години ще изкарат, ама ако колата стои на сухо, хладно и проветриво място и без достъп на шофьори.
Кърпенето е безнадеждна работа, моите нови прагове изкараха 2 години. Никога повече няма да кърпя - Пари на вятъра.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Съб 23 ное 2013 17:59

Тази зима колата ми ще е в гараж и се надявам поне малко да я спася от "гадната смърт". Иначе за праговете само на мен майстора ми каза 55кинта на праг с работата и мазане с Body999 и антикор.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 ное 2013 18:11

Аз знам, че с каквото и да мажеш отвън, тя ръждата си яде отвътре(най-уязвимите са заварките)... така че е въпрос на време да избие пак. Според мен е също безсмислена инвестиция това, поне се опарих веднъж и знам :mhihi

Последна промяна от stefan4o на Съб 23 ное 2013 18:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 23 ное 2013 18:21

stefan4o написа:поне се опарих веднъж и знам :mhihi

Да беше само ти, да ти платим разходите! :mhihi И аз се попарих, и не мога да повярвам на ушите си, толкова магерена кола не бях набарвал! :no Дано колегата ни разбере правилно и да не си мисле, че може да поправи непоправимото! И от алпака да направи праговете, ще дойде ден, няма къде да се държат и ще паднат :mhihi money pit

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 23 ное 2013 18:35

110лв не са много, но са пари на вятъра. Оглеждай се за друга кола. За какво ти е кола, ако ще я държиш в гаража? Карай си я докато се крепят поне малко праговете и после на следващата. Ако ще кърпиш, най-добре е със стъкломат, без заварки. Но най-добре не се занимавай с глупости.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 23 ное 2013 19:03

втомобил в гараж гние повече и по бързо. Преди да се вкара в гаража- обилно измиване отдолу, подсушаване /навън на вятър се суши бързо/. В гараж мокра , без течение гние. Ако сия вкаралв гараж м. август и не я вадиш ОК.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Съб 23 ное 2013 19:56

Трайно решение е например кола с поцинкована ламарина, но няма гаранция, че ще улучиш поддържана откъм двигател, скоростна кутия и т.н. То вечна кола няма, единственото което зависи от нас е да поддържаме и да се надяваме, че ще ни служи възможно по-дълго.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 23 ное 2013 21:29

Смяна на праг.

Изрязва се всичко ръждиво. Заваряват се новите детайли, предварително се маха транспортната боя и се обработват вътрешно с цинков грунд. През предарително пробити на подходящите места отвори се впръсква същият този двукомпонентен грунд, за да омаже заваръчните шевове. Обмазват се всички фуги, през които може да влезе влага в кухините. Пръскат се праговете външно с грунд, акрилен шпиц 3+1 и боя.
По тази технология са сменени праговете на Лада-та от аватара ми преди десетина години и не са мръднали, както и всичко по нея. Работата е доста и е скъпа.

Милен Минков
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 Изгнили прагове-моля помогнете

Мнениеот Милен Минков » Нед 24 ное 2013 0:03

А от мен пък един евтин съвет. Аз съм със Г2 от 7год. Когато я взех, 1/4 от вътрешните прагови бяха изгнили. изрязах ги до здраво. През дупките видях, че външните също са тръгнали от вътрешната страна, но до отвънка не са пробили. След изкърпване вътрешните прагови взех дървени стърготини от рендосвачка, за да са възможно по-едри, напоих ги хубаво (колкото да не течът ) с масло и вкарах във всеки праг по около литър обем, но ги вкарах от три места -отпред отзад и посредата. До сега нямам избила ръжда. Така знам, че само маслото Е.... мамата на ръждата, но ако след това ти се наложи там да заваряваш, на теб ще ти се Е.. мамата, докато ги извадиш, защото, ако ги забравиш, дупе да ти е яко -няма да ти стигна пожарогасителите на квартала.
УСПЕХ

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 Изгнили прагове-моля помогнете

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 24 ное 2013 16:49

То хубаво, ще напоиш праговете с масло, ма нали се сещаш, че маслото изсъхва, или ти ги поиш всяко лято и зима, с по 1 литър масло! Някак си не се връзва да купуваш изгоряло масло за праговете, ще ги платиш още на 2-рата година! Най-евтиният вариант е друго возило! А старото докато ръждата ви раздели!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”