Здравейте,
Купих цял голф 3 20 jahre и прехвърлих мотор + инсталация купе от него в моят голф ( 2Е ). Проблемът е, че не върви както трябва според мен. Доста е муден, като че ли тъпче във високите, в ниските е що годе приличен, все пак имам чувството, че 2Е-то беше по силен, но пък АБФ-а след 3000 оборота никакъв го няма.
Диагностиката нищо не показва, ламбдата работи между 0.15 и 0.60, отчита адекватно температурния датчик. Единственото по съмнително е че дюзите отварят между 3.0мс и 3.50.
Всички по важни вакуми са навързани - вакум на ECU-то, вакум от дросела към филтърната кутия и от сервото към парното/клапите на климатика.
Съмняваше ме ремъка дали не е зацепен като хората, смених го и сега е зацепен, а вървежа е същият. Целият мотор е измит с хубава добавка, повдигачите не тропат, маслото и филтрите са нови, въздух не чувам да смуче от никъде.
На всичкото отгоре го карам с редени 020 скорости, които са доста по-добри от оригиналните АБФ-ски и с по-лек маховик от оригиналният на АБФ. И при това положение да не върви...не знам.
Ако имате някакви съвети или може да ме посъветвате за някой майстор, който ги разбира тези мотори и може да види нещо което на мен ми убягва, моля за контакти.
И не на последно място, харчи бая и работи на богато. Което предвид, че зацепване, ламбда и темп. датчик са наред, не знам от какво може да е!!

Golf 3 16v ABF 20 Jahre не върви...
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Re: Golf 3 16v ABF 20 Jahre не върви...
компресия има ли тоя мотор,свещите сменени ли са,пробвай с друга рейка с дюзи
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Мери и налягането на горивото!
- Stranger
- Автомобил: Astra GSi V6
- Двигател: X30XE
- Контакти:
Чисто нови иридиеви НГК с чисто нови кабели БЕРУ. Компресия има, но работи богато. Ако беше проблемът в налягането или запушени дюзи нямаше да има проблем и на газ. А той на газ също тъпче.
Няма ли някой майстор в софия който ги разбира тия мотори и може да види нещо, което да не съм закачил примерно...
Няма ли някой майстор в софия който ги разбира тия мотори и може да види нещо, което да не съм закачил примерно...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Преди да го преместиш в твоя голф,пробвал ли си го как върви?
3 милисекунди на празен ход си е напълно нормално.
Остава да пробваш с друго ЕКУ от вървящ такъв мотор
3 милисекунди на празен ход си е напълно нормално.
Остава да пробваш с друго ЕКУ от вървящ такъв мотор

- Stranger
- Контакти:
Не съм, защото избирачът на скоростите беше заминал и не се включваха като хората. Нямаше как да давам газ. С друго ЕКУ няма да запали, понеже има имобилайзер...трябва да взема и него и патрона...и става сложно...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако е преди 95-та си пали без проблем,но ме съмнява там да е проблема.
- AnCh0
- Автомобил: Гетеи
- Двигател: не го знам ама бяга xD
Пуши ли черно при студен старт на бензин?
Клати ли обороти след като загрее?
Как се форсира при студен и топъл двигател ?
При студен старт тресе ?
Клати ли обороти след като загрее?
Как се форсира при студен и топъл двигател ?
При студен старт тресе ?
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Да не изпадам във филми, понеже карам отдавна абф, те съветвам да си смениш всички вакумни маркучи, защото доколко разбрах само си ги прехвърлил от jahre-то, и не знаеш в какво състояние са, особено този който отива към EKU-то. Понякога прави страхотни мизерии включително и да "тъпча във високи обороти". И не взимай от тоя маркуч с плетката, а има един малко по-скъп, но доста по-здрав. После пак пиши.
- Stranger
- Контакти:
Работи богато като цяло. Ауспуха е черен, пуши черно като го форсирам. На място се форсира прилично, но в движение не го търси...все едно карам 1.8 моно. Оборотите ги държи сравнително равни и работата му е сравнително равномерна. При студен старт разбира се е малко не равномерна, но нищо не нормално според мен. Когато прехвърли на газ ( монтирах му газ преди 1 седмица ) се усеща, че изведнъж започва да работи по равномерно.
Вакумните маркучи ги прегледах всички и изглеждаха привидно добре, а и не чувам от някъде да смуче въздух. Но, да, ще ги сменя щом казваш. То откъде взимаш маркуч и какъв. Аз мисля да взема силиконов, но кажи ако има някой по-подходящ.
Вакумните маркучи ги прегледах всички и изглеждаха привидно добре, а и не чувам от някъде да смуче въздух. Но, да, ще ги сменя щом казваш. То откъде взимаш маркуч и какъв. Аз мисля да взема силиконов, но кажи ако има някой по-подходящ.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Проблемът след монтажа на Газовата ли стана?
- Stranger
- Контакти:
Не, тогава щеше да е много по-лесно да се диагностицира. Газовата е монтирана много кадърно., просто и на газ върви толкова колкото и на бензин, което изключва запушени дюзи и слаба помпа.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Маркучите ги взех от едно магазинче тук в моя квартал. Те не са отгоре с плетка, просто гумено маркуче (не силиконово), чиято стена, е доста по-дебела от този с плетката. Метъра е около 5лв. А видимо нищо им няма на маркучите, да, на мен даже и с манометър провериха дали са здрави и нищо не показа , обаче тоя към ECU-то беше прецакан със сигурност . Не ти пречи да ги смениш, евтино е, ако има проблем и след това, търсим друго.
-
- Автомобил: 96 Golf 3 GT AEK
- Двигател: Мощен бензинояд асматик 16V
А километража работи ли ?
- Желязко.Георгиев
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имам същия проблем и ще се побъркам. Но странното е че докато колата не е загряла на 90 градъса се цепи ноемално загрее ли почва да тъпчи след 4500 оборота
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”