За АБС-а

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

За АБС-а

Мнениеот ceza » Пет 11 май 2007 15:56

Сигурно е имало такива теми, но не можах да намеря, нали се пак има и двигател АБС...както и да е.

Винаги съм си мислел, че голфарата има АБС, обаче наскоро ми попадна едно ръководство и се зачетох, гледам отстрани на лампичката до еърбега трябва да има лампичка за АБС, а такова нещо няма. Гледах и под капака ама ебати не мога да различа тва нещо, където трябва да е АБС ако изобщо се вижда и ако го има. Та възможно ли е да има АБС, а да няма такава лампичка? Колата е 97 АФТ ГТ ако има някакво значение.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 11 май 2007 17:24

По принцип имат АБС,ГТ купетата.Виж си спирачната помпа.Ако от нея тръбите влизат в друго голямо устройство,което прилича на метална плоча с един електромотор върху него,то това е АБС-ът ти.
Свали си некоя от предните гуми,ако зад диска има малко дискче с много правоъгълни отвори и има датчик с букса с два кабела,то това е датчик за АБС.

Потребителски аватар
ShafT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ShafT » Нед 13 май 2007 18:14

най-лесно е да се засилиш с 30 и да натиснеш рязко спирачките ако имаш абс няма да ти болкират колелата ако нямаш ще болкират :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 13 май 2007 18:21

ShafT написа:най-лесно е да се засилиш с 30 и да натиснеш рязко спирачките ако имаш абс няма да ти болкират колелата ако нямаш ще болкират :wink:

А ако имаш,пък не работи? mhihi

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 13 май 2007 18:26

andro_ написа:По принцип имат АБС,ГТ купетата.

е не само GT-те купетата имат ABS. :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 13 май 2007 18:28

handycam написа:
andro_ написа:По принцип имат АБС,ГТ купетата.

е не само GT-те купетата имат ABS. :wink:

Разбира се,не само те.Ама защото погледнах,че на колегата колата е AFT 1997,повечето са GT и така...

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Нед 13 май 2007 22:06

Мерси Андро за отговора, много не ги разбирам техническите неща та имам още колебания кое е спирачната помпа :oops: , а купето си е ГТ..сигурно има де, но ме притесни тва, че няма лампичка.

Иначе я кажете някакви празни места/улички без коли из София аз знаех 2-3 наоколо ама ги преебаха вече и човек не може да експериментира.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Нед 13 май 2007 22:21

ГТ от 1997 г. да няма АБС? Да не са ти сменяли нещо по таблото? Или таблото плюс други /по-големи/ работи?!? Свали едно колело и погледни имаш ли "зъбчатка" на главината... Иди при някой от клубните майстори да огледа внимателно колата... Да не би така да си е поръчана твоята или да е по-стара година? От септември 1996 г. АБС става сериен за вс. модели. Ако твоята е произведена преди това, но е продадена/регистрирана през 1997 г.? Но едва ли е това, все пак е ГТ...

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Нед 13 май 2007 23:12

Мда, грешката може и от тва да е, като попълвах инфото въведох 97ма а май тогава е първата регистрация. Имам и сервизната книжка, трябва да видя къде съм я оставил, но мисля че там пишеше че е произведена октомври, ноември 96та не съм сигурен. Там пишеше, че е и GT Air Special, а тва еър спешъл не знам точно какво и дали има връзка, но не го намерих в допел-вебер сайта.

Потребителски аватар
GG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1

Мнениеот GG » Пон 14 май 2007 8:39

Мисля, че има GT варианти без ABS до 97г.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Пон 14 май 2007 9:16

andro_ написа:По принцип имат АБС,ГТ купетата.Виж си спирачната помпа.Ако от нея тръбите влизат в друго голямо устройство,което прилича на метална плоча с един електромотор върху него,то това е АБС-ът ти.
Свали си некоя от предните гуми,ако зад диска има малко дискче с много правоъгълни отвори и има датчик с букса с два кабела,то това е датчик за АБС.

това е истината -
лампата на таблото не е фактор -може да е сменено или да е изгоряла крушката, или да е махната нарочно за да не индикира когато има траен проблем в абс про продажба на колата

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Пон 14 май 2007 9:27

Да де, ама все пак я взех от мой братовчед, който ги внася. Така че ако е тва трябва италианците да са го направили ама не виждам защо, карал съм я на сервиз пак при роднини и казаха, че не е блъскана или нещо такова, ама тогава нещо не го мислех тоя абс и забравих да питам.

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Пон 14 май 2007 10:51

Намерих си сервизната книжка...то излезе, че датата на производство е 17 септември 1996, значи е съвсем реално да няма АБС?

September 1996 ABS für alle Modelle serienmässig

Хех баси късмета ще е ако нямам.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 14 май 2007 18:21

Е аз съм октомври 96 - също нямам АВС ама не съжалявам много-поне докато се пооправят пътищата ни и изчезне като настилка паважа имам си съображения за което.Колата е Г3 - TDI.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 14 май 2007 18:28

Има...няма....ей това е АБС,плочката с черния мотор отгоре.
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”