Имам няколко въпроса относно ск.кутия на Г2 1.8 ГТИ
1.Имам някъв тракащ лагер по кутията.....ако не се смени възможно ли е да се счупи или нещо от сорта и да ме остави насред пътя?Ако да-ще повлече ли с него и др. неща?
2.Трудно ли се сваля ск.кутия и приблизително колко време отнема(тъй като времето е нещо което нямам),следователно скъпи ли са тези лагери
3.Възможно ли е старо масло да е причината да трака ск.кутия?
Нещо за проблема:когато натисна съединителя тракането изчезва....пусна ли го започва да си трака!
Това са въпросите ми към вас ще съм благодарен ако някой може да ми даде инфо за проблема . Мерси
Масла и добавки за ск.кутия?Препоръки?
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Масла и добавки за ск.кутия?Препоръки?
Последна промяна от ChernoGTI на Сря 16 май 2007 21:29, променено общо 4 пъти.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ще се опитам да дам мнение по въпросите ти
1.Това което трака най вероятно е някой лагер и с течение на времето ще се усилва и е напълно възможно да те остави на пътя.Ако падне нещо не само ще повлече ами цялата кутия ще стане на дреб а частите за кутия са ужасно скъпи,както и ремонта ако някой се навие. 2.Кутията не се сваля трудно но трябва инструмент и канал и за по малко от 2часа няма как да се свали.3.Именно от старо масло се е получило това но вече и да го смениш файда няма.Като натиснеш съединителя не се чува понеже първичния вал на кутията не се върти. Такива кутии са евтини и ако се счупи направо друга не си заслужава ремонта 

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
е колко са мн скъпи тези части ...става въпрос за тъпия лагер....?като я свалим как да разберем кое точно прави беля?колко евтина е самата кутия?Канал има а за какъв инструмент става реч?Мн те питам ама мисля да ходя на морето с таз кола към края на месеца а още я боядисват...и за това докато е разхвърляна да я доразхвърлим до край
мерси

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Преди време гледах на Симеон в някаква автоморга надпис "скоростни кутии за всички марки и модели автомобили - 250лв" и там накъде върви нормалната цена за ск. кутия от такъв клас.
Иначе разглобиш ли я те съветвам да смениш всички лагери а не само 1-2 понеже така или иначе щом един се е разтракал и другите са на път да го направят в скоро време особено пък щом причината е маслото.После оглеждаш вилките и ако са се поизносили се наваряват,оглеждаш синхронизаторите и ако има с покривени/износени зъби или вътрешна корона сменяш и тях...дотук ремонта ти е около 220лв (лагери - поне по 20-тина лв броя - 8 май бяха - 160лв,синхронизатори - незнам точно цената ама около 5-10лв. 30-тина лв. още,силикон здраво за да уплътни като я сглобиш - още 10лв,ако се налага наваряване на вилките и пилене после по 10-тина лв на вилка и да кажем от 5 вилки 3 да са повредени - 30лв).По-лошия проблем който може да се е получил е самия лагер до такава степен да е повреден че да е блокирал вече и да превърта в самото легло на корпуса на кътията при което пак или се наварява и шлайфа леглото за новия (доста скъпа процедура) или се сменя кутията.При мен на Фиат-а се разтрака и оттогава съм минал над 15000км ама това не си е работа и просто изчакваме да се дотроши за да сменим кутията.
По сервизите сваляне и качване на скорости общо беше около 100-тина лв труда като цена (за съединител свалят скоростите,сменят го и ги качват пак и взимат около 160лв.)
Ако питаш мен най-сигурно е да се разровиш по моргите да си намериш кутия като твоята,после да свалиш твоята и да я разглоби някой дето разбира и да погледне какво има да и се сменя за да се смете горе-долу какво би струвало и да се прецени дали е по-на сметка нова или да се ремонтира старата.
Успех!
Успех!
Иначе разглобиш ли я те съветвам да смениш всички лагери а не само 1-2 понеже така или иначе щом един се е разтракал и другите са на път да го направят в скоро време особено пък щом причината е маслото.После оглеждаш вилките и ако са се поизносили се наваряват,оглеждаш синхронизаторите и ако има с покривени/износени зъби или вътрешна корона сменяш и тях...дотук ремонта ти е около 220лв (лагери - поне по 20-тина лв броя - 8 май бяха - 160лв,синхронизатори - незнам точно цената ама около 5-10лв. 30-тина лв. още,силикон здраво за да уплътни като я сглобиш - още 10лв,ако се налага наваряване на вилките и пилене после по 10-тина лв на вилка и да кажем от 5 вилки 3 да са повредени - 30лв).По-лошия проблем който може да се е получил е самия лагер до такава степен да е повреден че да е блокирал вече и да превърта в самото легло на корпуса на кътията при което пак или се наварява и шлайфа леглото за новия (доста скъпа процедура) или се сменя кутията.При мен на Фиат-а се разтрака и оттогава съм минал над 15000км ама това не си е работа и просто изчакваме да се дотроши за да сменим кутията.
По сервизите сваляне и качване на скорости общо беше около 100-тина лв труда като цена (за съединител свалят скоростите,сменят го и ги качват пак и взимат около 160лв.)
Ако питаш мен най-сигурно е да се разровиш по моргите да си намериш кутия като твоята,после да свалиш твоята и да я разглоби някой дето разбира и да погледне какво има да и се сменя за да се смете горе-долу какво би струвало и да се прецени дали е по-на сметка нова или да се ремонтира старата.
Успех!
Успех!
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
масло има но е за смяна.......а не искам да стане така че да налея ново масло и да продължи да си трака че после пак да я отваряме и да сменяме пак и масло(тука нешо се оплетохandro_ написа:Виж дали има масло,долей ако трябва.
Има разни добавки,дори ми казаха,за някаква която възстановява скоростната кутия (не че вярвам в чудеса),не си спомням марка,но питай,пробвай.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”