проблемът е следния. Имам нещо като запъване при включване на скоростите, най-добре се усеща при опит за включване на първа скорост. Скоростите се включват, нямал съм проблем да не успея да ги включа, но това запъване ме дразни. Другото интересно е, че когато включа, която и да е скорост и държа съединителя натиснат, колкото и да изключвам и включвам на 1-ва, 2-ра ...., задна това запъване го няма, но това се случва само при натиснат съединител. При пускането и натискането му проблема пак го има. Също забелязах ще когато го натисна и изчакам 3,4,5 секунди и тогава опитам с включването на първа скорост, го няма проблема със запъването. Това, което съм описал се случва при работещ двигател, при изгасен нямам никакъв проблем, има и някакъв звук от скоростната кутия, който се появява при пускането на съединителя, когато го натисна звукът изчезва. Ходих по майстори и ми казват за лагери, муфи или синхронизатори на скоростната кутия. За лагерите ми казаха, че може да се е разбил, някой лагер от старият ми демпферен маховик, който беше разбит. Сменени са: комплект съединител с демпферен маховик на Sachs, тампони на двигателя, масло на скоростната кутия и фиксаторите (щангите с пружинките, който се в края на жилата - превключващия механизъм), като тампоните и маслото съм са закупени от официален представител на Volkswagen. Голфът е с код на двигателя ARL, дизел и 6 степенна скоростна кутия. Някой, ако е имал този проблем и е успял да го отстрани, моля нека сподели къде е проблема?