Колата е Golf 4 1.8T AGU мотор, 1999 година.
Проблема е следният имам нестабилни обороти на първа скорост БЕЗ ГАЗ. Примерно включвам колата на първа и с бавно отпускане на съединителя я оставам да се движи сама без газ, оборотите играят(малко) и цялата кола притриса от това. Само да докосна и натисна с 1мм газта и се оправя.
Проблема го забелязах и ако спускам баир, освобождавам колата от скорост и тоя оборотомер пак си играе. Включвам колата на скорост оборотомера не играе ВЪОБЩЕ. Искам да подчертая, че говорим за сериозен наклон надолу или по магистралата, когато се освободи от скорост.
Колата не ми губи обороти и мощност когато натискам педала на газта и има стабилни обороти при натиснат педал на газта. Това което направих за да се опитам да отстраня проблема е: смених свещите, смених дебитомера, почистих дросела и смених мястото на конусният спортен филтър. Дебитомера преди ми биеше грешка на VAGCOM и затова го смених, но все пак проблема си остана. Ефекта от всичко е нула. Също искам да кажа, че колата си я гледам редовно на VAG-COM, като нещо изпише го правя, няма нито една грешка по мотора вече.
Сетих се нещо да допълня, като запаля колата студена и държи 1100 оборота, включвам първа без газ и нищо не придърпва, а си върви. Обаче като паднат на 880, с две думи на загряла кола, и се почва.
В задачата се пита какво е решението на проблема

Ето моите съмнения, ако може нека някой учен каже на прав път ли съм с тях :
- като взех колата, имах едно малко маркуче дето изпускаше въздух и затова ми играеха съвсем леко оборотите на празен ход, възможно ли е отново някъде да се губи някой вакум и да трябва да си играя на детектив, за да го намеря

- доста се чудих, но дали да не би да ми прави мизерии бензиновият филтър ?
- колата е чипната попринцип, и ми вкараха мухата в главата, че ако са пипани горивните карти на колата, е възможно от там да идва проблема ? Говорих обаче с Brezel и според него е малко вероятно.