Здравейте, колеги.
Днес ми се случи следното: отключих колата и при опит да я заключа ключа започна да се върти свободно в двете посоки и съответно вратата не се заключва.
Изчетох доста теми в интернет, включително и този форум, и разбрах, че някакво палче на патрона се чупило и можело да бъде сменено. Въпросът ми е следния: какво представлява това палче? Може ли малко повече информация за неговата смяна? Нещо специфично при смяната има ли? Четох, че се отвива болта на вратата, вади се дръжката и патрона. Също така бих искал да попитам къде в София(по-удобно ми е в района на Младостите, Дървеница, Студентски, Дианабад) мога да купя това палче. Питах в ТЕХ-КО, но там нямаха такова нещо.
П.с. Колата е Бора, 99 година.

Проблем с брава/патрон на брава - Бора, свободно въртене на ключа
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Проблем с брава/патрон на брава - Бора, свободно въртене на ключа
http://www.oemepc.com/vw/part_single/ca ... g/e#sec_26
Палчето е това което стърчи от номер 26. Доколкото разбирам не се предлага като резервна част. Но не е невъзможно да се смени. Извади дръжката и виж кои детайли са счупени и с тях на моргата за друга дръжка.
Палчето е това което стърчи от номер 26. Доколкото разбирам не се предлага като резервна част. Но не е невъзможно да се смени. Извади дръжката и виж кои детайли са счупени и с тях на моргата за друга дръжка.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Ето това се чупи:
Аз го купих от магазин на бул.Христо Ботев (София) не мога да се сетя как се кавазва магазина.
Аз го купих от магазин на бул.Христо Ботев (София) не мога да се сетя как се кавазва магазина.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Здравейте, колеги.
Тази седмица не ми остана време да я погледна, сменях квартири и бях ангажиран с други неща.
Искам да попитам смяната трудна ли е? Има ли опасност да счупя нещо? Във фейсбуук групата ме посъветваха да не откача без да искам жилото, че тогава ще трябва да свалям кората. Бихте ли дали някакви насоки как се сменя? Нещо специфично?
Тази седмица не ми остана време да я погледна, сменях квартири и бях ангажиран с други неща.
Искам да попитам смяната трудна ли е? Има ли опасност да счупя нещо? Във фейсбуук групата ме посъветваха да не откача без да искам жилото, че тогава ще трябва да свалям кората. Бихте ли дали някакви насоки как се сменя? Нещо специфично?
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Сваля се само патрона. Нямам снимки да ти покажа. Острани на вратата(откъм бравата) има пластмасова тапа и под нея болт с торкс който се отвива и се вади патрона.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”