Охлайдащи вентилатори на Golf 4 1.9TDI
- nedo
- Автомобил:
- Двигател:
Охлайдащи вентилатори на Golf 4 1.9TDI
Проблем с вентилаторите за охлаждане на двигателя и климатика. Когато пусна климатика и двата вентилатора трябва да завъртят на бавни обороти, но не. Климатикът си работи идеално. Вентилаторите започват да въртят на бързи обороти, чак когато се повиши налягането в климатичната инсталациа или се повеши температурата на антифриза. Вобще бавните обороти ги няма. Изгорели предпазители няма. Каде може да е проблема и как да се отстрани.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Проверете степените дали ги има въобще, без да дключвате климатика. Това е едното.
Другото е в управлението на климатика - при мене беше "пробил" диод вътре в едно реленце и перката не тръгваше когато се вкл. климатика, който и така си изстудяваше перфектно. Хубавото е, че немците /от Сименс в случая/ бяха щамповали принципната схема върху релето и просто закачихме външно друг диод с две кабелчета на съответните крачета. Мисля си, че дори и да си загубил степените на перката, тя би трябвало да тръгне заедно с климатика, макар и на най-високата степен, но не знам, не съм сигурен за последното...
Отделно трябва да имаш и /работещ!/ термодатчик, който да спира климатика, ако темп. на ДВГ стигне опасни граници...
П.П. Трябва ти грамотен майстор за автоклиматици, който разбира и от автомобили /поне малко
/, той ще те ориентира, дори и проблема да не е в управлението на климатика.
Другото е в управлението на климатика - при мене беше "пробил" диод вътре в едно реленце и перката не тръгваше когато се вкл. климатика, който и така си изстудяваше перфектно. Хубавото е, че немците /от Сименс в случая/ бяха щамповали принципната схема върху релето и просто закачихме външно друг диод с две кабелчета на съответните крачета. Мисля си, че дори и да си загубил степените на перката, тя би трябвало да тръгне заедно с климатика, макар и на най-високата степен, но не знам, не съм сигурен за последното...

П.П. Трябва ти грамотен майстор за автоклиматици, който разбира и от автомобили /поне малко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”