Мнениеот Iezekil » Сря 15 мар 2017 9:44
Не знам за тия мотори как е,но с цел да помогна ще развия казуса,като за моя.
Датчиците при мен са два,един на филтъра и един на главата.Тоя на филтъра/нормално отворен/ е свързан и със зумер,което предполага,че ако се включи,ще включи и зумера.Не помня стойностите,но да кажем че сработва под 1,8бара.Важно уточнение е,че този датчик всъщност се включва над 2000об.Тогава всъщност приемаме,че налягането на маслото трябва да е мин.2бара.
Другия датчик е за минимално налягане,нормално затворен.Той кара лампата да мига на контакт,без да включва зумера.Той е на главата и гаси лампата още при 0,3бара налягане.Възможно е всъщност да има няколко вида/в различен цвят/и различно налягане-0,3:06:1.Аз бих почнал от него.
Проверката по датчици е лесна.При високото налягане просто се замасява датчика,при ниското мисля просто се изключва.Така откриваш кой е виновника.
Има вариант и с проблем по кабелите или таблото,понеже управлението всъщност на мигане и зумер е интегрирана в таблото,в частност в оборотомера.
Дотук е простичко,така да се каже.Само дето в момента държа 2та датчика на 2Е и ето какво пише на тях:
0,15-0,45 бара
1,8+-0,2 бара.
Сега обаче гледам онлайн за АБФ и виждам 1 датчик с 2 крачета:
0-5 бара
и не ми е ясно дали е 1 или е сдвоен или що ли.
Другото интересно е,че има и датчик за температура на маслото.Не знам къде се намира.Въпроса е,че ти трябва да си останал със старите датчици според мен,но къде си сложил единия?Може би ниското не е завито където трябва,но като го изключиш би трябвало да угасне лампата?
/Ако съм написал 1 кош глупости не нося отговорност,но моля да ме извините./