Газта до края и спъва..
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Газта до края и спъва..
Здравейте, забелязвам, че напоследак като дам газ изведнъж колата спъва .. все едно свършва газта? Според вас от какво може да е.. и преди сякаш го правеше, но сега сякаш е по зле? Колата е Голф 3 комби на газ я карам, пали на бензин ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- BECK0
- Двигател:
оо не ме плашете така
1200лв за това ..
Не е ли възможно да е нещо от регулировката на газовата уредба ? Проблема не е като се натисне много газ ами ако натиснеш изведнъж.. примерно карам бавно на 1500-2000 оборота и натисна изведнъж до края .. не потегля рязко ами ..
Ами ако е така, като карам на бензин би ли трябвало пак така да се получи ?

Ами ако е така, като карам на бензин би ли трябвало пак така да се получи ?
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Подобен проблем имах (натискам докрай педала и се едно се дави, друса се и почти не ускорява) и днес бях на елкон
смениха свещите и сега е Ок. Като гледам старите май само 1 е правила проблем, но все пак ми смениха всичките
Доволен съм
колата пак си върви супер.
/ако е от свещите ще го прави и на бензин/
Пробвай и ти да идеш на елкон.

Доволен съм

/ако е от свещите ще го прави и на бензин/
Пробвай и ти да идеш на елкон.
- BECK0
- Двигател:
Баща ми каза, че на бензин потегляла супер без никакъв проблем и спомена нещо за въздушния филтър. Аз ще пробвам днес дали прави този проблем и на бензин.
А относно свещите щях да питам , как се разбира кога да ги сменим ? От както сме купили колата не сме ги купили 2 години и половина почти.. незнам дали са сменяни преди това ?
А относно свещите щях да питам , как се разбира кога да ги сменим ? От както сме купили колата не сме ги купили 2 години и половина почти.. незнам дали са сменяни преди това ?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
BECK0 написа:Баща ми каза, че на бензин потегляла супер без никакъв проблем и спомена нещо за въздушния филтър. Аз ще пробвам днес дали прави този проблем и на бензин.
1. Смело сменяй въздушен филтър...
2. Свещите ще разбереш като не работят...тя колата работи като трактор на 2-3 цилиндъра ако няма некоя свещ или 2...по принцип нормален пробег на свещи е 40 000+ км на газ им се скъсява малко живота
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
znainainai написа:Даскала™ написа:TPS
Throtlle position sensor-Датчик за положението на дроселната клапа
Скоро проверявах за 1.4 ABD нов беше скромните 1200лв.
Тая пущина казва на компира колко ти е тежка подметката на чепика
Абе що за цени бе колеги!!!Що плашите човека от 35 до 50 лв втора ръка напълно запазени!!!!Като го вземаш просто му гледаш пистите(и номера да пасва )-ако са гладки и лъскави - бери сразу,sofort nehmen,take it right now!Аз моя го смених!
800 лв нов но в пълен комплект с инжекциона!Отделно нов не се продава!!!!!!
но проблемът въобще не е в TPS,а в газовото!
Почисти си цедката на входящия газопровод(високото налягане!!!)-ама по-добре при газадзия защото там разглобяването и сглобката са важни-опасност от теч и пожар!Цедката ти е запушена от графитни частици и при нужда от висок дебит на газ течната газ не достига като количество за изпарителя-бедна смес!Имах го този проблем!
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
Почисти си цедката на входящия газопровод(високото налягане!!!)-ама по-добре при газадзия защото там разглобяването и сглобката са важни-опасност от теч и пожар!Цедката ти е запушена от графитни частици и при нужда от висок дебит на газ течната газ не достига като количество за изпарителя-бедна смес!Имах го този проблем!
Малка корекция колега, ако позволиш

Филтъра на газовия клапан, за който говориш, се запушва от окисите от медната тръбичка, доставяща газта от бутилката до газовия клапан. Възможно е, но не би имало точно описания проблем - само при рязко подаване на газ; ако е запушен, няма да има мощност и високи обороти, независимо дали плавно подаваш газ или рязко; при рязко подаване особено на газ се обеднява сместа и тогава се проявява проблема - значи или газова, или запалване при много бедна смес се ебава
Принципно щом на бензин не го прави, значи не е по запалването, а най-вероятно газовата, но не е лошо да започнеш със свещи и филтър. Свещи има много прилични, добри специално за газ (сребърни), и не скъпи, на Brisk, предимството им е че нямат ментета

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”