1. Няма да се занимавам с вакууми
2. Ще мога посредством бутон да си пускам и спирам компресора, без да се съобразявам с позициите на клапите.
3. Ще мога когато си искам да отварям и затварям клапата за рециркулация (оригинално тя работи само при крайното положение, където духа на предното стъкло). Това смятам да го реализирам със соленоид, който при подадени 12В да пуска вакуум към клапата и да я затваря.
4. И не на последно място - имам кутия за парно свалена от друга кола, която ще мога предварително да обслужа - да й облепя клапите и евентуално да й подменя радиаторчето на парното още преди да подхвана ремонта с подмяната.
Следващия ми въпрос е свързан с пресостатите (нали така се наричат датчици, които сработват под определено налягане или липсата на такова). При Голф/Джета Мк2 те са два на брой - за ниско и високо налягане. С адаша коментирахме на ЛС, но аз така и не разбрах аз имам ли датчик (който е комбиниран с някой от двата) за прекомерно високо налягане. Пиша това тук, за да може и той да се включи и така информацията да е систематизирана и полезна за всички, които решат да направят подобна стъпка на антиките си, които обичат толкоз много, както аз.

Третото, което ме интересува е втората степен на перката на антифриза. Доколкото съм наясно, има пряка зависимост на високото налягане и съответно загряването на двата радиатора отпред - климатичния и водния. Ако е така, нужно ли е при сработването на датчика за високото да се пуска и втората степен на перката или да оставим това да свърши датчика на водния радиатор. Няма да ми спести много - едно реле и 20 см.кабели с един предпазител, но все пак да питам, че да съм наясно. Първата степен ми е ясна, тя работи винаги, когато работи и климатикът, затова изобщо не питам за нея.
Наясно съм като цяло с какво се захващам, смятам, че мога да мина и без специализиран сервиз понеже имам нужните за целта знания, умения и не на последно място - хора като зфа159, анрус и други колеги, които са минали по тоя път или се занимават професионално с нещата. Нахвърлих си и една схема и нещата ги навързах логически и силово, така да се каже, с помощта на релета. Освен това успях с 300 зора да изровя важният пин на моето ЕКУ, което му дава сигнал, че има пуснат климатик - номер 19, но в описанието не беше споделено, та сметнах, че е нужно да се подадат 12 волта на него, греша ли или съм прав? Понеже пдф-а беше на Мерцедес 190, който ползува същия карбуратор със същата пин-дата като моя сметнах, че няма как да е по-различно това за климатика. Тайно се надявам, Бош да не са правили различни ЕКУ за Мерцедес и ФВ, че иначе ще ударя греда или ще трябва да търся вариант да взема мерцедесово.
Бих желал всеки, който е минал вече по тоя път да напише мнения и препоръки за това, което смятам да направя, като още веднъж подчертавам, че е важно това инфо да остане във форума под формата на тема, за да е полезно всекиму.