какви по височина гуми може да носи г3 с 15 инчови джанти без да трие в калниците като се има в предвид че пружините са черни от gl купе а моето е гт . в момента съм ссъ 15/50/195 ,
може ли да се отзад да се сложат по-широки и колко

гуми за г3
- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
Ами аз до колкото съм запознат и каквото съм виждал най-много да сложиш 205/50/15 навсякъде с опасност ,че ще сусуркат отпред в подкалника и отзад ако седнат хора! На един познат Голф 3-та е с 195/50/15 отпред с 7.5 инча джанти , и 205/50/15 отзад с 9 инча джанти,но е с спортно окачване и не му се налага често да качва хора отзад! За мене перфектният размер гуми е 195/50(45)/15 защото:
1) Най-лесно се намират читави от тях
2)Цената и на новите и на 2-рата ръка е прилична и достъпна
3)нема да имаш проблеми с опиране и така нататък
Поздрави!
1) Най-лесно се намират читави от тях
2)Цената и на новите и на 2-рата ръка е прилична и достъпна
3)нема да имаш проблеми с опиране и така нататък
Поздрави!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: гуми за г3
milenkrastew написа:какви по височина гуми може да носи г3 с 15 инчови джанти без да трие в калниците като се има в предвид че пружините са черни от gl купе а моето е гт . в момента съм ссъ 15/50/195 ,
може ли да се отзад да се сложат по-широки и колко
Пак се повтарям но на капачката на резервоара на моето Г -3 комби пише...195/55/15....значи тези гуми няма да трият и при теб.......
Вариантите на височина при различна ширина ги има на калкулатора за гуми......
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
195/55/15, 205/50/15 е почти сигурно, че няма да опират /много...
/ при навит волан или неравности и натоварена кола, по-широки става по-сложно и зависи и от ЕТ и J на джантите. Пък и ще трябва да са достатъчно ниски - размерите стават мн. "криви" и трудни за намиране, да не говорим, че с нашите улици ще станеш абонат на гумарните, които изправят джанти...
П.П. Според мен си карай с предписаното - 195/50/15 - лесни за намиране, относително евтини... А написаното по-горе от колегите ме подсеща, че има правило за това даден размер гума в/у джанти с какво J може да се монтира, което правило е добре да се спазва...

П.П. Според мен си карай с предписаното - 195/50/15 - лесни за намиране, относително евтини... А написаното по-горе от колегите ме подсеща, че има правило за това даден размер гума в/у джанти с какво J може да се монтира, което правило е добре да се спазва...
Последна промяна от kokovanev на Сря 16 май 2007 14:06, променено общо 1 път.
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Ето виж тук
http://www.avtogumi.com/

- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
Вариантите на височина при различна ширина ги има на калкулатора за гуми......
къде е този калкулатор че с търсачката не го открих и
интресувам се от подобрявяне на стабилността и увеличаване на клиреса защото сега е много зле/спортни пружини които сменям /, а ще ми трябват и гуми та ме интересува чужд опит
отзад общо ще имам товар 1 или 2 човека макс
интресувам се от подобрявяне на стабилността и увеличаване на клиреса защото сега е много зле/спортни пружини които сменям /, а ще ми трябват и гуми та ме интересува чужд опит
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
milenkrastew написа:Вариантите на височина при различна ширина ги има на калкулатора за гуми......
интресувам се от подобрявяне на стабилността и [color=red]увеличаване на клиреса ]защото сега е много зле/спортни пружини които сменям /, а ще ми трябват и гуми та ме интересува чужд опит
Може би имаш впредвид увеличаване на клирънса-на медицинска това означава очистване,а като технически термин -разстоянието от шасито на колата до пътната настилка....
Сам разбираш,че с увеличаване височината на колата и повишаване на клирънса губиш (а не печелиш) стабилност....
то може да стане ама с цялостна промяна на конструкция ,гуми и окачване....
- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:milenkrastew написа:Вариантите на височина при различна ширина ги има на калкулатора за гуми......
интресувам се от подобрявяне на стабилността и [color=red]увеличаване на клиреса ]защото сега е много зле/спортни пружини които сменям /, а ще ми трябват и гуми та ме интересува чужд опит
Може би имаш впредвид увеличаване на клирънса-на медицинска това означава очистване,а като технически термин -разстоянието от шасито на колата до пътната настилка....
Сам разбираш,че с увеличаване височината на колата и повишаване на клирънса губиш (а не печелиш) стабилност....
то може да стане ама с цялостна промяна на конструкция ,гуми и окачване....
да правописна грешка - клиренс
искам колата да се вдигне от пътя и същевременно да има по-голям балон на гумата за да се увеличи амортизиращия ефект като все пак всичко е в разумни граници - не съм състезател а и имам често ходене по лоши пърища .
тази неделя откъртих ножа в една река а тя беше само 10 -15 см дълбока
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
За стандартните гуми, и това което пише на капачката на резервоара всички знаем.
Аз ще споделя от личен опит.
Моята кола си е със стандартното GTI окачване, без никакви ъпгрейди или промени. Зимата карам със 185/60/15, а сега съм 205/55/15. Джантите са ми оригиналните на 7J. Засега нямам оплаквания от опиране дори и при доста натоварена кола. Возията е коренно различна, а аз не съм голям фен на прекалено твърдото окачване и ниско профилни гуми в комбинация с нашите пътища.
Ако слагаш по-широки гуми имай впредвид, че волана ще стане по-тежичък, и ще се качи и разхода на гориво. По-добрата стабилност и по-доброто спиране са безспорни.
Всичко е въпрос на компромис до известна степен. Зависи какво търсиш в колата и какво си готов да жертваш в замяна на това.

Аз ще споделя от личен опит.
Моята кола си е със стандартното GTI окачване, без никакви ъпгрейди или промени. Зимата карам със 185/60/15, а сега съм 205/55/15. Джантите са ми оригиналните на 7J. Засега нямам оплаквания от опиране дори и при доста натоварена кола. Возията е коренно различна, а аз не съм голям фен на прекалено твърдото окачване и ниско профилни гуми в комбинация с нашите пътища.
Ако слагаш по-широки гуми имай впредвид, че волана ще стане по-тежичък, и ще се качи и разхода на гориво. По-добрата стабилност и по-доброто спиране са безспорни.
Всичко е въпрос на компромис до известна степен. Зависи какво търсиш в колата и какво си готов да жертваш в замяна на това.

- milenkrastew
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”