колеги изкам да питам има ли голфарата датчик за сваршване на бензина лампа или нещо такова (защото съм решил да изгоря сичко и да разбера горе долу колко ми гори, ама поне да знам кога ще свърши бензинеца)
Golf 3 1.8 mi Ми е колицата мерси предварително
индикатор за бензина
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: индикатор за бензина
absent написа:защото съм решил да изгоря сичко
само гледай "всичко" да не включва помпата-не й е добре без бенз-загрява...
лампа няма.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
absent написа:колеги изкам да питам има ли голфарата датчик за сваршване на бензина лампа или нещо такова (защото съм решил да изгоря сичко и да разбера горе долу колко ми гори, ама поне да знам кога ще свърши бензинеца)
Golf 3 1.8 mi Ми е колицата мерси предварително
Колега, няма никаква индикация че ти е свършил бензина, както казва колегата " vaskoto1 " не оставай колата /бензиновата помпа / без гориво
Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Извънградско=6.2/100 при средна скорост 130км в час
Градско/ в София /=9-10-11на 100
Среден разсход= 8,3/100
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии![]()
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе, това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми
Мда това е най-точния метод. Иначе резервоара събира 55 по каталог, но до капачка има за 3.5 ~ 4 л местенце
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии![]()
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе, това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми
Ето така се засича както ти е посочил колегата.....ако караш до свършване......освен бензина после рискуваш да ти свърши месечната заплата за нова бензинова помпа и нов бензинов филтър.......нали си представяш какъв мъзгоч има на дъното..
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Колега, ти явно не знаеш какво значи средна скорост.
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
vasstop написа:petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...
И от мен един Golf 2 1.3i NZ
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vasstop написа:petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Ох и аз мислех да му го напиша ама викам пак ще ме обвинят,че съсипвам темата.....ами те на писта при формула 1 правят около 250 км/средна скорост,а той на шосе и то с ФВ 130 км/ч средна скорост......колкото ида са добри нашите машини не са Ферари,Порше или други спортни автомобили....
Аз разстояние 45 км,което минавам за 30 мин (сиреч средна скорост 90 км/ч) 30 км го карам само по магистралата с 120-140 км/ч и само 15 км падам под тази скорост(диапазона 60-110 км/ч) и пак не сварвам да го мина за по-малко 30 мин....
Представям си с каква скорост трябва да карам да постигна 130 км/ч средна скорост.....а за разхода не искам въобще да говоря...
Предлагам да открием във форума фракция"Шехерезада".....абе много обичат някои колеги да разказват приказки от 1001 нощ.....па да се запишат там!